Vuoden 2020 Energianerokas -kilpailu aukeaa 10.8. – valmistaudu syksyn hakuun nyt
Nyt toista kertaa järjestettävässä kilpailussa etsitään vuoden fiksuimpia ja nerokkaimpia energiatehokkuustekoja. Mukaan voi ilmoittaa oman tai toisen organisaation energiatehokkuusteon.
Kilpailuun voivat osallistua energiatehokkuussopimukseen liittyneet yritykset ja kunta-alan toimijat. Myös järjestelmä- ja palveluntarjoajat voivat ilmoittaa esimerkiksi asiakasyrityksen tai kunnan mukaan kilpailuun, jos tämä on mukana sopimuksessa. Kilpailuun on mahdollista osallistua myös useamman toimijan yhteisellä energiatehokkuusteolla.
Kilpailuun voi ilmoittaa energiatehokkuusteon, joka on konkreettinen energiankäyttöä tehostanut toimenpide, kampanja, koulutus, viestintäteko, toimintatapa tai esimerkillinen tapa edistää energiatehokkuutta. Ehdolle ei voi asettaa suunnittelu- tai ideointiasteella olevaa energiatehokkuustekoa tai myytävää tuotetta. Haussa eivät ole vain suurimmat ja mahtavimmat teot, vaan tässä kisassa pienikin voi olla suurta.
Energianerokaskilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna. Kemianteollisuuden yrityksistä palkittiin Orion-konserniin kuuluvan Fermionin tehtaan hönkähöyryn höytykäyttö ja perheyhtiö MSK Plastin toteuttama tyhjäkäyntikävely ja -seuranta.
Ilmoittautuminen energianerokkuuskilpailusun alkaa 10.8. Vielä on siis aikaa miettiä, minkä teon tai toimenpiteen yrityksessä tai yhteisössä voi kilpailuun a.moittaa. Lue lisää Energiatehokkuusssopimukset-sivulla.
Motivan hallinnoimiin eri alojen energiatehokkuussopimuksiin on 1.6.2020 mennssä liittynyt yhteensä 583 yritystä ja niiden 6051 toimipaikkaa sekä 102 kuntaa/kuntayhtymää. Kemianteollisuuden toimenpideohjelmaan on 1.6.2020 mennessä liittynyt 44 yritystä ja 82 toimipaikkaa. Kemianteollisuuden yrityksiä on paljon myös energiavaltaisen teollisuuden ryhmässä.
Suomi on yksi harvoista Euroopan maista, joissa vapaaehtoinen energiatehokkuussopimusmenettely toimii ja tuottaa tulosta. Kemian alan yritykset ovat olleet aktiivisia: menneellä kaudella (2008–2016) energiatehokkuussopimusten piirissä oli yli 95% kemianteollisuuden energiankäytöstä.
Lue lisää kemianteollisuuden toimenpideohjelmasta täältä.
Kemianteollisuuden toimenpideohjelman liittymislomake löytyy täältä.