Hyppää sisältöön

Kiilto otti ison harppauksen energiatehokkuudessa

Kiilto otti vuonna 2018 Lempäälän tehtaallaan käyttöön uuden hybridijärjestelmän, joka hyödyntää liimanvalmistuksessa syntyvää hukkalämpöä. Älykäs ja ainutlaatuinen hybridijärjestelmä on osoittautunut sekä kustannustehokkaaksi että päästöjä leikkaavaksi.

Kiillon polymerointiprosessi on liimanvalmistuksen vaihe, josta vapautuu runsaasti lämpöenergiaa. Hukkalämpöä on Kiillolla kierrätetty aiemminkin, mutta uusi hybridijärjestelmä on moninkertaistanut saavutetut hyödyt. Hybridijärjestelmä hyödyntää lämmityksessä ja jäähdytyksessä lämpöpumppujärjestelmän ohella maalämpöä ja maakylmää. Energiaa kuluu vähemmän, samalla kun hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet 350 tonnia vuodessa. 

Kustannus- ja päästövähennysten lisäksi uusi järjestelmä on tehostanut polymerointiprosessin tuotantokapasiteettia ja tuotannon tasalaatuisuutta. Kiillolla kiitetään kokonaisjärjestelmän toimittajaa Calefa Oy:tä hyvästä lopputuloksesta, joka on toiminut alusta asti ilman häiriöitä. Kiilto aikoo laajentaa hukkalämmön hyödyntämistä vuonna 2019. 

Lue Paula Harmaalan juttu Kiillon energiatehokkuusratkaisusta Motivan Energiatehokkuussopimukset-kotisivulla.