Hyppää sisältöön
Etusivu Maailmaa muuttavia töitä

Maailmaa muuttavia töitä

Puhdas vesi, ruoka, lääkkeet ja uusiutuva polttoaine ovat kaikki kemiaa. Samoin kosmetiikka, maalit, pesuaineet sekä kumit ja muovit. Kemia on jatkuvasti kehittyvä ja monipuolinen luonnontiede, joka yhdistää eri aloja ja ihmisiä. Kemialla muutetaan maailmaa.

Opiskelijoille

Oletko pysähtynyt pohtimaan, miten esineen saisi kaikista parhaiten kierrätettyä? Miten luonnonvarat riittävät tulevaisuudessa? Etsitkö merkityksellistä työtä, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia? Kemianteollisuus voi olla paikkasi, oli toiveenasi sitten ammattitutkinto tai korkeakoulututkinto. Kyseessä on globaali ala, jolta ponnistat myös kansainväliselle uralle.

Opoille ja opettajille

Suoraan kemianteollisuuden yrityksissä työskentelee 34 000 suomalaista, välillisesti ja tulovaikutusten kautta lähes 100 000. Monipuolinen ja globaali vientiala tarvitsee jatkuvasti uusia osaajia. Tarjoamme mielellämme apuvälineitä opojen ja opettajien työhön.

Vastuullisuus

Kemianteollisuuden omaehtoinen vastuullisuusohjelma Responsible Care on ohjannut toimialan vastuullisuustyötä Suomessa jo lähes 30 vuotta. Tulokset ovat merkittäviä. Esimerkiksi tapaturmat ovat vähentyneet 91 % vuodesta 1988, energiankulutus 20 % vuodesta 1995, vedenkulutus 60 % vuodesta 1995 ja kasvihuonekaasupäästöt 32 % vuodesta 1999. 

Tavoitteenamme on luontopositiivinen ja hiilineutraali kemianteollisuus.