Hyppää sisältöön
Etusivu Tietoa meistä Turvallisuuspalkinto

Turvallisuuspalkinto

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto on tunnustus esimerkillisestä turvallisuustyöstä. Palkinto kannustaa tavoitteelliseen turvallisuustyöhön, parempiin tuloksiin ja hyvien käytäntöjen jakamiseen.

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto jaetaan joka toinen vuosi. Viimeksi palkinto jaettiin kesällä 2023. Sen saivat suurten yritysten sarjassa CABB Oy, keskisuurten yritysten sarjassa Yara Suomi Oy Kokkolan tehtaat ja pienten yritysten sarjassa Nalco Finland Manufacturing Oy. Voit lukea lisää voittajista täältä.

Palkintoa voivat hakea oppilaitokset sekä toiselta asteelta että korkea-asteelta. Yrityssarja on puolestaan tarkoitettu kemianteollisuuden Responsible Care -ohjelmassa mukana oleville yrityksille.

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon hakemusten arvioinnin perustana ovat yrityksen tai oppilaitoksen kehityshanke, hyvä käytäntö tai tuloksellinen toimintatapa. Samoin arvioinnissa otetaan huomioon turvallisuustason kehitys.

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon yrityssarjan hakemusten arvioinnissa huomioidaan kehityshankkeet työturvallisuudessa, prosessisturvallisuudessa ja turvauhkiin varautumisessa. Myös työhyvinvoinnin kehittäminen on mukana arvioinnissa. Yrityssarjan palkinnot jaetaan yritysten ja toimipaikkojen koon mukaan kolmessa sarjassa: pienten, keskisuurten ja suurten yritysten sarjoissa.

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon oppilaitossarjan hakemusten arvioinnissa otetaan erityisesti huomioon toiminnan tai koulutuksen kehittäminen turvallisuuskulttuurin, – ajattelun ja -osaamisen näkökulmasta. Oppilaitossarjan turvallisuuspalkintoa voivat hakea toisen- ja korkea-asteen koulutusta järjestävät oppilaitokset, niiden opintoalat tai -linjat. Koulutusaloina voivat olla kemia ja sen lähialat laajasti sekä luonnontieteiden että tekniikan eri alueilla.

Miten palkintoa haetaan?

Tällä hetkellä palkinnon haku ei ole auki. Uutisoimme haun aukeamisesta ja hakuohjeista, kun sen aika on. 

Palkintojen saajat valitsee Responsible Care -ohjelman palkintoraati, johon kuuluvat edustajat Kemianteollisuus ry:stä, Teollisuusliitto ry:stä, Ammattiliitto Pro ry:stä ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:stä.

Turvallisuuspalkinto jaetaan osana Responsible Care -vastuullisuusohjelman yhteistyötä. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Kemianteollisuus ry, Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry. Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto on tunnustuksen osoitus.

Lisätiedot

Yrityssarja

Oppilaitossarja