Hyppää sisältöön

Opiskelijoille

Oletko pysähtynyt pohtimaan, miten esineen saisi kaikista parhaiten kierrätettyä? Miten luonnonvarat riittävät tulevaisuudessa? Etsitkö merkityksellistä työtä, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia? Kemianteollisuus voi olla paikkasi, oli toiveenasi sitten ammattitutkinto tai korkeakoulututkinto. Kyseessä on globaali ala, jolta ponnistat myös kansainväliselle uralle.

Tietoa kemianteollisuuden opinto- ja uramahdollisuuksista

Tulevaisuudessa tarvitsemme osaajia erityisesti kiertotalouden, biotuotteiden, materiaaliosaamisen ja kestävän kehityksen saralla. Myös tuoteteollisuus työllistää Suomessa niin lasi-, muovi-, kumi-, kenkä- ja nahkateollisuuden saralla. Olisitko sinä yksi tulevaisuuden tekijöistä? Monipuolinen alamme ratkoo niin ihmisten kuin maapallon kokoisia haasteita ja tarpeita.

Monipuolisia kesätyö- ja harjoittelumahdollisuuksia kemianteollisuudessa

Kemianteollisuus on yksi Suomen tärkeimmistä teollisuuden aloista. Alan yritykset tarjoavat niin työssäoppimis-, harjoittelu- kuin kesätyöpaikkoja. Uusia osaajia tarvitaan alan ammattilaisista korkeakoulutettuihin. Kesällä 2023 Kemianteollisuus ry:n jäsenyritykset tarjosivat yhteensä lähes 2 500 kesätyöpaikkaa. Oletko sinä tulevana kesänä yksi heistä?

Kemianteollisuus tarjoaa monipuolisia kesätyömahdollisuuksia peruskoululaisille ja lukiolaisille. Kesätyöpaikkoja löydät parhaiten seuraamalla työpaikkailmoituksia sekä ottamalla suoraan yhteyttä kemianteollisuuden yrityksiin. Voit myös suorittaa TET-harjoittelun kemianteollisuuden toimialalla. 

Kemianteollisuudella on oma ”Tutustu työelämään ja tienaa” -harjoitteluohjelma. Kyseinen harjoitteluohjelma tarjoaa omakohtaista kokemusta kemianteollisuudesta, yritysten toiminnasta, erilaisista työtehtävistä sekä alan tarjoamista työmahdollisuuksista. Kesäharjoittelupaikkoja haetaan suoraan alan yrityksistä. Harjoittelujakso kestää joko kaksi viikkoa tai kymmenen työpäivää. Jakso voidaan sijoittaa 1.6.–31.8. väliselle ajalle vuosina 2023-2025.

Kemianteollisuuden jäsenyritykset löydät täältä.

Kemianteollisuus tarjoaa monipuolisia opinto- ja uramahdollisuuksia ammatillisille osaajille – prosessiteollisuudesta lasinpuhallukseen ja laboratoriotyöhön. Myös oppi- tai koulutussopimuksella voi työllistyä kemianteollisuuteen. Voit kysyä lisää oppisopimus- ja koulutussopimuksista omalta oppilaitokseltasi tai olemalla yhteydessä suoraan sinua kiinnostavaan yritykseen.

Lisätietoa Kemianteollisuuden jäsenyrityksistä löydät täältä.

Kemianteollisuus tarjoaa monipuolisia ja merkityksellisiä kesätyö- ja harjoittelumahdollisuuksia korkeakouluopiskelijoille. Opiskeluaikana hankittu työkokemus on arvokas osa tulevaisuuden urapolkua. Kesätyön kautta voit löytää itsesi työskentelemästä jo opintojen ohessa. Esimerkiksi diplomityön tai opinnäytteen tekeminen alamme yritykseen on myös mahdollista.

Kesätyöt, harjoittelut sekä opinnäytetyöt kemianteollisuuden aloilta löydät ottamalla suoraan yhteyttä sinua kiinnostaviin yrityksiin. Kemianteollisuuden kesätyölaskuri kerää alan yritysten paikat yhdelle sivulle – tsekkaa se täältä! Myös korkeakoulusi voi auttaa sinua kesätyön tai harjoittelupaikan löytämisessä.

Kemianteollisuuden jäsenyritykset löydät täältä.