Hyppää sisältöön

Kesätyöpaikat

Kemianteollisuuden yritykset tarjoavat työssäoppimis- ja harjoittelupaikkoja sekä kesätyöpaikkoja opiskelijoille ja koululaisille. Kemia on yksi Suomen tärkeimmistä teollisuuden aloista, jossa ratkaistaan monia maailmanlaajuisia hyvän elämän haasteita. 

Kemianteollisuus tarjoaa nuorille maailmaa muuttavia kesätöitä. Alan yritykset tarjoavat niin työssäoppimis-, harjoittelu- kuin kesätyöpaikkoja. Uusia osaajia tarvitaan alan ammattilaisista korkeakoulutettuihin. Kesällä 2023 Kemianteollisuus ry:n jäsenyritykset tarjosivat yhteensä lähes 2 500 kesätyöpaikkaa. Haluaisitko sinäkin tulla mahtavaan kesätyöjoukkoomme?

Avoimet kesätyöpaikat Kemianteollisuus ry:n jäsenyrityksissä:

Neste: Useita kesätöitä
Borealis: Useita kesätöitä 
Kemira: Useita kesätöitä
Bayer: Useita kesätöitä 
Wipak: Useita kesätöitä
Jervois: Useita kesätöitä
Umicore: Useita kesätöitä
Nokian Renkaat: Useita kesätöitä
Kiilto: Useita kesätöitä
Radiometer: Useita kesätöitä
Yara: Useita kesätöitä
Leomuovi: Avoin kesätyöhakemus
Teknos: Useita kesätöitä
Terrafame: Useita kesätöitä
Fiskars: Useita kesätöitä
Paree Group: Kesätyöntekijä taloushallintoon

Muista, että moniin jäsenyrityksiimme voit jättää avoimen hakemuksen yrityksen verkkosivujen kautta! Kaikki jäsenyrityksemme löydät täältä.

Kemianteollisuus tarjoaa monipuolisia kesätyömahdollisuuksia peruskoululaisille ja lukiolaisille. Kesätyöpaikkoja löydät parhaiten seuraamalla työpaikkailmoituksia sekä ottamalla suoraan yhteyttä kemianteollisuuden yrityksiin. Voit myös suorittaa TET-harjoittelun kemianteollisuuden toimialalla. 

Kemianteollisuudella on oma ”Tutustu työelämään ja tienaa” -harjoitteluohjelma. Kyseinen harjoitteluohjelma tarjoaa omakohtaista kokemusta kemianteollisuudesta, yritysten toiminnasta, erilaisista työtehtävistä sekä alan tarjoamista työmahdollisuuksista. Kesäharjoittelupaikkoja haetaan suoraan alan yrityksistä. Harjoittelujakso kestää joko kaksi viikkoa tai kymmenen työpäivää. Jakso voidaan sijoittaa 1.6.–31.8. väliselle ajalle vuosina 2023-2025.

Kemianteollisuuden jäsenyritykset löydät täältä.

Kemianteollisuus tarjoaa monipuolisia opinto- ja uramahdollisuuksia ammatillisille osaajille – prosessiteollisuudesta lasinpuhallukseen ja laboratoriotyöhön. Myös oppi- tai koulutussopimuksella voi työllistyä kemianteollisuuteen. Voit kysyä lisää oppisopimus- ja koulutussopimuksista omalta oppilaitokseltasi tai olemalla yhteydessä suoraan sinua kiinnostavaan yritykseen.

Lisätietoa Kemianteollisuuden jäsenyrityksistä löydät täältä.

Kemianteollisuus tarjoaa monipuolisia ja merkityksellisiä kesätyö- ja harjoittelumahdollisuuksia korkeakouluopiskelijoille. Opiskeluaikana hankittu työkokemus on arvokas osa tulevaisuuden urapolkua. Kesätyön kautta voit löytää itsesi työskentelemästä jo opintojen ohessa. Esimerkiksi diplomityön tai opinnäytteen tekeminen alamme yritykseen on myös mahdollista.

Kesätyöt, harjoittelut sekä opinnäytetyöt kemianteollisuuden aloilta löydät ottamalla suoraan yhteyttä sinua kiinnostaviin yrityksiin. Myös korkeakoulusi voi auttaa sinua kesätyön tai harjoittelupaikan löytämisessä.

Kemianteollisuuden jäsenyritykset löydät täältä.