Jukka Lankinen, LOGSTOR Finland: Energiatehokkuussopimus antoi tukevan pohjan tarpeellisille toimenpiteille

Uutiset | 10.10.2017

Esieristettyjä lämpöputkia valmistavan LOGSTOR Finlandin omissa tuotteissa lämpöhäviö on pieni, mistä hyötyvät asiakkaat. Liittyminen energiatehokkuussopimukseen antoi hyvän pohjan kehittää LOGSTORin oman tuotannon energiatehokkuutta. Tuloksia syntyi välittömästi.

LOGSTOR Finland liittyi energiatehokkuussopimukseen kaudelle 2008-2016. Laatupäällikkö Jukka Lankisen mukaan sopimukseen liittyvä katselmus toimi hyvänä pohjana energiansäästötoimenpiteille.

- Katselmus osoitti, että etenkin prosessissa syntyvän hukkalämmön talteenotossa ja hyödyntämisessä oli suurta tehostamistarvetta. Tiedostimme myös suuret potentiaaliset taloudelliset hyödyt energiatehokkuuden kehittämisestä.

LOGSTOR investoi sopimuskauden alussa lämpöpumppuihin. Nyt jäähdytykseen käytetystä vedestä otetaan hukkalämpö talteen lämpöpumpuilla, ja lämpöä hyödynnetään mm. kiinteistön ja käyttöveden lämmittämisessä. Lämpöä ohjataan myös tuotantoprosessin eri vaiheisiin.

Jukka Lankinen sanoo energiatehokkuussopimuksen olleen LOGSTORille tarpeellinen.

- Olemme noudattaneet katselmuksen suosituksia mahdollisimman tarkasti myös muualla kuin hukkalämmön talteenotossa. Ilmastointijärjestelmän huoltoihin ja ohjaukseen kiinnitetään huomiota. Automatiikka säätää ilmanvaihtoa sen mukaan, miten tehtaalla työskennellään.

- Tuloksia on syntynyt: vuosittainen energiansäästömme on yli kolminkertainen sopimuksessa asetettuun tavoitteeseen nähden, sanoo Jukka Lankinen.

LOGSTOR Finland palkittiin kesäkuussa 2017 kunniamaininnalla energiatehokkuudestaan.  

Katso myös
Uutiset | 30.07.2018

Neste aktiivisesti mukana ekologisen mökkeilyn kokeilussa

Uutiset | 21.12.2017

Kiillolla otetaan lämpöenergiat talteen

Uutiset | 30.11.2017

Advanced Composites Seminar 2017: Muovikomposiitit valtaavat uusia aloja

Uutiset | 09.10.2017

Tuotantopäällikkö Seppo Laikko, ThermiSol Oy: Energiatehokkuussopimus kannustaa ja motivoi

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi