Gasum tunnisti ja listasi globaaleja megatrendejä

Uutiset | 31.10.2017

Gasum listasi globaaleiksi megatrendeiksi ilmastonmuutoksen, teknologian kehittymisen, kiihtyvän kaupungistumisen, väestörakenteen muutoksen ja taloudellisten valtasuhteiden muutokset.

Ilmastonmuutos ohjaa poliittista päätöksentekoa luomaan yhä vihreämpää ilmasto- ja energiapolitiikkaa. Energiatehokkuuden parantaminen ja kiertotalous nousevat keskeiseen rooliin.

Teknologian kehittyminen ja uusiutuvan energian teknologiset läpimurrot pudottavat vaihtoehtoisten energiaratkaisujen hintaa, joka koventaa energiamarkkinoiden kilpailua. 

Ihmiset hakeutuvat yhä enenevässä määrin kaupunkeihin ja kasvukeskuksiin. Syntyy vahvoja alueellisia valtakeskuksia, joiden energiatarve mahdollistaa uusia keskitettyjä ratkaisuja. 

Maailman väestö kasvaa huimasti, etenkin länsimaiden ulkopuolella. Aiempaa tiedostavampi ja ympäristöä huomioivampi kulutuskäyttäytyminen luo uutta kysyntää kestäville energiamuodoille. 

Kehittyvät taloudet ovat nousseet haastamaan perinteisten länsimaiden johtavaa asemaa, mikä heijastuu myös Euroopan energiatarjontaan.

Lue Gasumin tiedote. 

Katso myös
Blogit | 10.11.2017

Uudesta päästökauppakaudesta rutistettiin sopu – Soveltaminen ratkaisee onnistumisen

Uutiset | 02.11.2017

Lassila & Tikanojalle huippusijoitus yritysten ilmastotyötä arvioivassa raportissa

Uutiset | 26.10.2017

Kemiralle Leadership A-taso ilmastonmuutosarvioinnissa

Uutiset | 13.10.2017

Tuomo Mäkilä, ViskoTeepak: Energiatehokkuussopimus on hyvä motivaattori

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi