Tracegrowlle Suomalaisten Kemistien Seuran Kiertotalousinnovaatio-palkinto

Uutiset | 27.03.2019

Kemianteollisuuden cleantech-yhtiölle Tracegrowlle on myönnetty Suomalaisten Kemistien Seuran Kiertotalousinnovaatio-palkinto innovatiivisesta kiertotalouden kemiaan liittyvästä liiketoimintaideasta. Tracegrown teknologian avulla voidaan kierrättää ja uudelleenkäyttää jopa 80 prosenttia alkaliparistoista. 

Kärsämäellä toimiva Kemianteollisuus ry:n jäsenyritys Tracegrow Oy on kehittänyt täysin uudenlaisen menetelmän hivenaineiden talteenottoon käytetyistä alkaliparistoista. Murskatusta alkalimassasta erotetaan kemiallisesti sinkkiä, mangaania, rikkiä ja kaliumia sisältäviä yhdisteitä.

Tracegrown palkitun innovaation tutkimus ja tuotekehitys on tehty yhteistyössä Oulun yliopiston ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kanssa. Tracegrown teknologian avulla voidaan kierrättää ja uudelleenkäyttää 80 prosenttia alkaliparistoista. 

Suomalaisten Kemistien Seura on sitoutumaton tieteellinen seura, joka viettää vuonna 2019 satavuotisjuhlaansa. Suomalaisten Kemistien Seuran palkinto Kiertotalousinnovaatio painottuu kemiaan kytkeytyvään innovaatioon, joka tuottaa ympäristö- ja taloudellista hyötyä. Palkinto luovutettiin 27.3.2019 ChemBio Finland -tapahtumassa Kemian Päivillä Helsingin Messukeskuksessa.

Katso myös
Uutiset | 17.04.2019

#Ämpäristöteko 2019: paikkakunnat on julkaistu

Uutiset | 17.04.2019

Nesteen ilmastotavoitteet: vähentää omia ja asiakkaiden päästöjä

Uutiset | 16.04.2019

Lassila & Tikanojan Muovimuuvi: Muovipakkaukset kiertoon suoraan omalta pihalta

Uutiset | 15.04.2019

Radio Suomen muovi-ilta maanantaina 15.4. klo 18 - mukana Muoviteollisuuden Vesa Kärhä