Hyppää sisältöön

Tracegrowlle Suomalaisten Kemistien Seuran Kiertotalousinnovaatio-palkinto

Kemianteollisuuden cleantech-yhtiölle Tracegrowlle on myönnetty Suomalaisten Kemistien Seuran Kiertotalousinnovaatio-palkinto innovatiivisesta kiertotalouden kemiaan liittyvästä liiketoimintaideasta. Tracegrown teknologian avulla voidaan kierrättää ja uudelleenkäyttää jopa 80 prosenttia alkaliparistoista. 

Kärsämäellä toimiva Kemianteollisuus ry:n jäsenyritys Tracegrow Oy on kehittänyt täysin uudenlaisen menetelmän hivenaineiden talteenottoon käytetyistä alkaliparistoista. Murskatusta alkalimassasta erotetaan kemiallisesti sinkkiä, mangaania, rikkiä ja kaliumia sisältäviä yhdisteitä.

Tracegrown palkitun innovaation tutkimus ja tuotekehitys on tehty yhteistyössä Oulun yliopiston ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kanssa. Tracegrown teknologian avulla voidaan kierrättää ja uudelleenkäyttää 80 prosenttia alkaliparistoista. 

Suomalaisten Kemistien Seura on sitoutumaton tieteellinen seura, joka viettää vuonna 2019 satavuotisjuhlaansa. Suomalaisten Kemistien Seuran palkinto Kiertotalousinnovaatio painottuu kemiaan kytkeytyvään innovaatioon, joka tuottaa ympäristö- ja taloudellista hyötyä. Palkinto luovutettiin 27.3.2019 ChemBio Finland -tapahtumassa Kemian Päivillä Helsingin Messukeskuksessa.