Kiillon SafePoint+-käsidesinfektioautomaatti päivitettiin pikavauhdilla

Uutiset | 17.08.2020

Kiillolla jo kymmenen vuotta sitten rakennettu käsidesinfektioautomaatti päivitettiin keväällä koronapandemian aikana. Automaatti on suomalainen innovaatio, ja sen tuotannolla on merkittävä työllistävä vaikutus.

SafePoint+-automaatin ulkoinen design pohjautuu kymmenen vuotta sitten suunniteltuun laitteen ensimmäiseen versioon. Koronapandemia ja siltä suojautuminen tekivät tuotteesta uudestaan ajankohtaisen ja kysytyn.  

Käsidesinfektioautomaatti on kehitelty erityisesti julkisten tilojen tarpeisiin paikkoihin, joissa käyttäjiä on paljon. Se on tehokas apu pyrkimyksessä katkaista tartuntatiet pandemian aikana. Automaatti valmistetaan JKR Muovi Oy:n tehtaalla suomalaisvoimin. Pävitetty laite valmistettiin kolmessa viikossa epidemian aikana.

Laitteen muoviosissa käytetään kierrätettävää materiaalia. Muoviosat on valmistettu rouhitusta aineksesta, josta on valettu uudelleen käytettävää suulakepuristelevyä.

Laitetta testattiin kevään ja kesän aikana pilottivaiheessa 25 laitteella, jonka pohjalta laite tuodaan markkinoille. Ratkaisu on herättänyt kiinnostusta useissa maissa myös Suomen ulkopuolella.

Lue lisää Kiillon tiedotteessa. 

 

 

Katso myös
Blogit | 18.09.2020

Vesa Kettunen, Kemira: Talousvetesi ei tule vain “hanasta”

Uutiset | 17.09.2020

Huoltovarmuudessa katsotaan lähelle ja kauas - ja opitaan kokemuksista

Blogit | 11.09.2020

Mirva Ojala: Koronaoppeja ja hyvää tahtoa

Kannanotot | 10.09.2020

Kemianteollisuus ry:n lausunto hallituksen esityksestä laeiksi kemikaalilain sekä kosmeettisista valmisteista annetun lain 16 ja 20 §:n muuttamisesta

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna