Hyppää sisältöön

Kiillon SafePoint+-käsidesinfektioautomaatti päivitettiin pikavauhdilla

Kiillolla jo kymmenen vuotta sitten rakennettu käsidesinfektioautomaatti päivitettiin keväällä koronapandemian aikana. Automaatti on suomalainen innovaatio, ja sen tuotannolla on merkittävä työllistävä vaikutus.

SafePoint+-automaatin ulkoinen design pohjautuu kymmenen vuotta sitten suunniteltuun laitteen ensimmäiseen versioon. Koronapandemia ja siltä suojautuminen tekivät tuotteesta uudestaan ajankohtaisen ja kysytyn.  

Käsidesinfektioautomaatti on kehitelty erityisesti julkisten tilojen tarpeisiin paikkoihin, joissa käyttäjiä on paljon. Se on tehokas apu pyrkimyksessä katkaista tartuntatiet pandemian aikana. Automaatti valmistetaan JKR Muovi Oy:n tehtaalla suomalaisvoimin. Pävitetty laite valmistettiin kolmessa viikossa epidemian aikana.

Laitteen muoviosissa käytetään kierrätettävää materiaalia. Muoviosat on valmistettu rouhitusta aineksesta, josta on valettu uudelleen käytettävää suulakepuristelevyä.

Laitetta testattiin kevään ja kesän aikana pilottivaiheessa 25 laitteella, jonka pohjalta laite tuodaan markkinoille. Ratkaisu on herättänyt kiinnostusta useissa maissa myös Suomen ulkopuolella.

Lue lisää Kiillon tiedotteessa.