Hyppää sisältöön

Yaran Kokkolan tehtaalla kaksi vuotta ilman tapaturmia

Yaran Kokkolan tehdas saavutti kesäkuussa merkittävän turvallisuuden virstanpylvään: kaksi vuotta ilman yhtäkään poissaoloon johtanutta tapaturmaa.

Lannoitteita, teollisuuskemikaaleja ja ympäristönsuojelutuotteita valmistavalla Yaralla on Suomessa viisi tuotantolaitosta. Kokkolan tehtaan työntekijät ja urakoitsijat ovat toimineet kaksi vuotta yhtäjaksoisesti ilman poissaoloon johtaneita tapaturmia.

”Tämä on meille juhlan päivä, mutta on tärkeää muistaa, että jokainen turvallinen työpäivä ansaitaan yhteistyöllä. Jatkamme tästäkin eteenpäin samaan malliin”, toteaa Yaran Kokkolan tehtaan tehtaanjohtaja Miika Uusitalo.

Turvallisuustyö otetaan Yaralla tosissaan. Turvallisuushavaintoja tehdään aktiivisesti ja Kokkolan tehtaalla niiden määrä on lisääntynyt. Mitä enemmän turvallisuushavaintoja tehdään, sitä paremmin yritys pystyy tekemään ennakoivia toimenpiteitä tapaturmien välttämiseksi. Yaralla koko henkilöstöä, urakoitsijat mukaan lukien, on kannustettu havaintojen tekemiseen ja raportoimiseen.

Kokkolan tehtaalle myönnettiin 15.6. Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto keskisuurten yritysten sarjassa. Palkinto on osa Responsible Care -vastuullisuusohjelmaa ja se kannustaa yrityksiä turvallisuustyön kehittämiseen ja hyvien käytäntöjen jakamiseen.