Nesteen Peter Vanacker kirjoittaa ilmastosankaruudesta

Uutiset | 10.12.2018

Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker pohtii blogissaan johtamansa yhtiön roolia ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Ilmastohaasteeseen pitää hänen mukaan suhtautua toiveikkaasti eikä pelokkaasti. Nesteen uusiutuvien polttoaineiden ilmastohyödyt ovat vuositasolla lähes kolme kertaa suuremmat kuin Nesteen omien jalostamoiden ja logistiikan yhteenlasketut päästöt.

Nesteen toimitusojhtaja Peter Vanacker pohtii valtavaa ilmastohaastetta ja toimenpiteitä, joilla siihen tartutaan. Ilmastonmuutoksen hillitseminen on Nesteen liiketoiminnan ytimessä.Nesteen uusiutuvien polttoaineiden ilmastohyödyt ovat vuositasolla lähes kolme kertaa suuremmat kuin Nesteen omien jalostamoiden ja logistiikan yhteenlasketut päästöt. 

Neste jatkaa visionsa toteuttamista tulevinakin vuosina lisäämällä biopohjaisten ja kierrätysraaka-aineiden käyttöä omissa tuotantoprosesseissaan ja tuotteissaan. Tavoite on pienentää kasvihuonekaasupäästöjä 9 miljoonalla tonnilla vuonna 2022. 

- Haasteeseen pitäisi kuitenkin suhtautua toiveikkaasti eikä pelokkaasti.  Kanavoimalla intoa ja optimismia teoiksi voidaan nimittäin saavuttaa paljon, kirjoittaa Vanacker. 

Lue Peter Vanackerin blogiteksti Nesteen kotisivulla. 

Katso myös
Uutiset | 13.08.2019

SuomiAreenan yhteisosasto lahjoittaa rahat Me-talo Porille nuorten LU+MA-osaamisen kehittämiseen

Uutiset | 06.08.2019

Jätevesijärjestelmät kuntoon lokakuun loppuun mennessä - ohjeet kampanjasivulta

Uutiset | 01.08.2019

Neste Rallissa kierrätetään munkkien paistinrasvat

Uutiset | 30.07.2019

Flow festivaaleilla Nesteen uusiutuvaa dieseliä ja Teknoksen ylijäämämaaleja