Nesteen Peter Vanacker kirjoittaa ilmastosankaruudesta

Uutiset | 10.12.2018

Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker pohtii blogissaan johtamansa yhtiön roolia ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Ilmastohaasteeseen pitää hänen mukaan suhtautua toiveikkaasti eikä pelokkaasti. Nesteen uusiutuvien polttoaineiden ilmastohyödyt ovat vuositasolla lähes kolme kertaa suuremmat kuin Nesteen omien jalostamoiden ja logistiikan yhteenlasketut päästöt.

Nesteen toimitusojhtaja Peter Vanacker pohtii valtavaa ilmastohaastetta ja toimenpiteitä, joilla siihen tartutaan. Ilmastonmuutoksen hillitseminen on Nesteen liiketoiminnan ytimessä.Nesteen uusiutuvien polttoaineiden ilmastohyödyt ovat vuositasolla lähes kolme kertaa suuremmat kuin Nesteen omien jalostamoiden ja logistiikan yhteenlasketut päästöt. 

Neste jatkaa visionsa toteuttamista tulevinakin vuosina lisäämällä biopohjaisten ja kierrätysraaka-aineiden käyttöä omissa tuotantoprosesseissaan ja tuotteissaan. Tavoite on pienentää kasvihuonekaasupäästöjä 9 miljoonalla tonnilla vuonna 2022. 

- Haasteeseen pitäisi kuitenkin suhtautua toiveikkaasti eikä pelokkaasti.  Kanavoimalla intoa ja optimismia teoiksi voidaan nimittäin saavuttaa paljon, kirjoittaa Vanacker. 

Lue Peter Vanackerin blogiteksti Nesteen kotisivulla. 

Katso myös
Uutiset | 17.01.2019

BASF mukana miljardiluokan allianssissa - etsii ratkaisuja muovijäteongelmiin

Tiedotteet | 21.12.2018

Vientiliitot: Ilmastopolitiikan tiukemmat globaalit tavoitteet ovat tarpeen

Uutiset | 13.12.2018

Finlandia-hiihto kohti hiilineutraalisuutta Lassila & Tikanojan avulla

Blogit | 11.12.2018

Sami Nikander: Hiilineutraalia tulevaisuutta ei ole ilman kemiaa

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi