Hyppää sisältöön

Nesteen Peter Vanacker kirjoittaa ilmastosankaruudesta

Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker pohtii blogissaan johtamansa yhtiön roolia ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Ilmastohaasteeseen pitää hänen mukaan suhtautua toiveikkaasti eikä pelokkaasti. Nesteen uusiutuvien polttoaineiden ilmastohyödyt ovat vuositasolla lähes kolme kertaa suuremmat kuin Nesteen omien jalostamoiden ja logistiikan yhteenlasketut päästöt.

Nesteen toimitusojhtaja Peter Vanacker pohtii valtavaa ilmastohaastetta ja toimenpiteitä, joilla siihen tartutaan. Ilmastonmuutoksen hillitseminen on Nesteen liiketoiminnan ytimessä.Nesteen uusiutuvien polttoaineiden ilmastohyödyt ovat vuositasolla lähes kolme kertaa suuremmat kuin Nesteen omien jalostamoiden ja logistiikan yhteenlasketut päästöt. 

Neste jatkaa visionsa toteuttamista tulevinakin vuosina lisäämällä biopohjaisten ja kierrätysraaka-aineiden käyttöä omissa tuotantoprosesseissaan ja tuotteissaan. Tavoite on pienentää kasvihuonekaasupäästöjä 9 miljoonalla tonnilla vuonna 2022. 

– Haasteeseen pitäisi kuitenkin suhtautua toiveikkaasti eikä pelokkaasti.  Kanavoimalla intoa ja optimismia teoiksi voidaan nimittäin saavuttaa paljon, kirjoittaa Vanacker. 

Lue Peter Vanackerin blogiteksti Nesteen kotisivulla.