Mirva Ojala Kemia-lehdessä: Kun poikkeusoloista tulikin totta

Uutiset | 07.05.2020

Kemianteollisuus ry:n valmiuspäällikkö Mirva Ojala ei olisi koskaan aavistanut, kuinka nopeasti koronapandemia tulisi päälle. Kemia-lehden haastattelussa Ojala kertoo, miten poikkeusoloista ja epätodennäköisenä pidetystä tulikin realismia.

Mirva Ojala aloitti Kemianteollisuus ry:n valmiuspäällikkönä syksyllä 2019. Hän toimii Kemian poolin ja Muovi- ja kumipoolin sihteerinä. Poolien tehtävä on yhdessä Huoltovarmuuskeskuksen kanssa varmistaa, että kriittinen tuotanto jatkuu mahdollisimman hyvin myös poikkeuksellisissa olosuhteissa. Kriittisiin kemiantuotteisiin kuuluvat mm. monet lääkeaineet, lääkepakkaukset ja terveydenhuollon suojavarusteet.

Pooleissa aloitettiin syksyllä työstää varautumissuunnitelmaa erilaisia skenaarioita varten. Sitten Kiinassa puhkesi koronavirusepidemia, joka nopeasti eteni globaaliksi pandemiaksi. Suunnitelma, johon oli varattu kaksi vuotta, tehtiin neljässä päivässä.

Anselmi Nousiaisen kirjoittamassa jutussa Mirva Ojala antaa kiitosta ja tunnustusta kemianteollisuuden yrityksille, jotka ovat nopeassa aikataulussa venyneet uskomattomiin suorituksiin.

”Niiden toiminta on varmalla pohjalla, ja osaavan ja ammattitaitoisen henkilöstönsä ansiosta ne selviytyvät tehtävistään hyvin. Jo nyt jotkut yritykset ovat kyenneet aivan huikeisiin suorituksiin tuotannon muutoksissa."

Pandemiasta on jo opittu pajon. Kotimaisuuden, omavaraisuuden ja varmuusvarastojen merkitys on voimakkaasti korostunut. Asenteet muoveja kohtaan ovat nopeasti muuttuneet positiivisiksi, kun on ymmärretty niiden keskeinen rooli esimerkiksi pakkauksissa ja suojavarusteissa.

Lue koko juttu Kemia-lehdessä. 

Katso myös
Uutiset | 26.05.2020

Phillips-Medisize valmistaa koronatestejä

Uutiset | 19.05.2020

DNA: Muovista on moneksi

Uutiset | 18.05.2020

Berner painottaa tuotantoaan terveydenhuollon tarpeisiin - Heinävedellä töitä paiskitaan kolmessa vuorossa

Uutiset | 30.04.2020

Bayer ja Satatuote lahjoittavat kasvovisiirejä koronaviruksen torjuntaan

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna