Merkittävä etappi uusiutuvissa raaka-aineissa: Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteistyö etenee

Uutiset | 22.10.2020

Saksalainen Covestro on vastaanottanut Borealikselta ensimmäisen 1 000 tonnin toimituksen uusiutuvaa fenolia, joka on valmistettu Nesteen uusiutuvista hiilivedyistä. Covestro pyrkii auttamaan keskeisiä teollisuudenaloja, kuten auto- ja elektroniikkateollisuutta, parantamaan vastuullisuuttaan ja vähentämään riippuvuuttaan fossiilista alkuperää olevista materiaaleista.

Borealis käyttää Covestrolle toimitettavan fenolin valmistuksessa Nesteen sataprosenttisesti biopohjaisia hiilivetyjä, jotka tuotetaan uusiutuvista raaka-aineista, kuten jäte- ja tähdeperäisistä öljyistä ja rasvoista. Covestrolle on toimitettu Borealikselta ensimmäinen erä, tuhat tonnia sertifioitua uusiutuvaa fenolia polykarbonaattimuovien valmistukseen. Polykarbonaatteja käytetään mm. autojen ajovaloissa ja ikkunapinnoitteissa, LED-valaisimissa, elektronisissa laitteissa ja monissa muissa käyttökohteissa. 

Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker sanoo tiedotteessa olevansa iloinen, että yhteistyössä tuotettava uusiutuva muoviraaka-aine auttaa Covestroa saavuttamaan uuden virstanpylvään. Nesteen valmistamia biopohjaisia hiilivetyjä voidaan käyttää nykyisissä tuotantoinfrastruktuureissa, ja ne auttavat korvaamaan fossiilisia raaka-aineita. 

Lue lisää Nesteen tiedotteessa.

Katso myös
Uutiset | 14.12.2021

Suomalaisista vain 10 % kokee ilmastokeskustelun vaikuttavan joulun viettoon – jo kuudetta kertaa järjestettävä Kinkkutemppu tukee joulun kiertotaloutta

Uutiset | 15.10.2021

Kokkola Material Week 13.-18.11.2021 hybridinä

Uutiset | 29.09.2021

Muoviteollisuus tukee tavoitetta kierrätysmuovien ja uusiutuvien raaka-aineiden lisäämisestä

Uutiset | 01.07.2021

Borealis hankki vähimmäisosuuden innovatiivisia kierrätysratkaisuja toimittavasta Renasci N.V:sta