Hyppää sisältöön

Merkittävä etappi uusiutuvissa raaka-aineissa: Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteistyö etenee

Saksalainen Covestro on vastaanottanut Borealikselta ensimmäisen 1 000 tonnin toimituksen uusiutuvaa fenolia, joka on valmistettu Nesteen uusiutuvista hiilivedyistä. Covestro pyrkii auttamaan keskeisiä teollisuudenaloja, kuten auto- ja elektroniikkateollisuutta, parantamaan vastuullisuuttaan ja vähentämään riippuvuuttaan fossiilista alkuperää olevista materiaaleista.

Borealis käyttää Covestrolle toimitettavan fenolin valmistuksessa Nesteen sataprosenttisesti biopohjaisia hiilivetyjä, jotka tuotetaan uusiutuvista raaka-aineista, kuten jäte- ja tähdeperäisistä öljyistä ja rasvoista. Covestrolle on toimitettu Borealikselta ensimmäinen erä, tuhat tonnia sertifioitua uusiutuvaa fenolia polykarbonaattimuovien valmistukseen. Polykarbonaatteja käytetään mm. autojen ajovaloissa ja ikkunapinnoitteissa, LED-valaisimissa, elektronisissa laitteissa ja monissa muissa käyttökohteissa. 

Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker sanoo tiedotteessa olevansa iloinen, että yhteistyössä tuotettava uusiutuva muoviraaka-aine auttaa Covestroa saavuttamaan uuden virstanpylvään. Nesteen valmistamia biopohjaisia hiilivetyjä voidaan käyttää nykyisissä tuotantoinfrastruktuureissa, ja ne auttavat korvaamaan fossiilisia raaka-aineita. 

Lue lisää Nesteen tiedotteessa.