Kiilto: Matkalla kohti hiilineutraalia tulevaisuutta

Uutiset | 15.06.2020

Kiilto on asettanut vihreän energian käytölle kunnianhimoisen tavoitteen – yhtiön toiminnot ovat hiilitasapainossa vuoteen 2028 mennessä. Kahden vuoden aikana Kiilto on ottanut isoja harppauksia tavoitettaan kohti.

Kiillon EHS-päällikkö Lauri Sainio kertoo tiedotteessa, että tehdyt muutokset näkyvät luvuissa kunnolla vasta ensi vuonna. Hyviä uutisia on jo nyt tarjolla.

Suorat CO2-päästöt (Scope 1) vähenivät noin 22 prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2Kutistuvat luvut on saatu aikaan tekemällä merkittäviä muutoksia eri tuotantolaitoksissa.019.

Tämä on saatu aikaan tekemällä merkittäviä muutoksia eri tuotantolaitoksissa. Lempäälässä otettiin 2018 käyttöön polymerointiprosessin hukkalämpöä ja maalämpöä hyödyntävä hybridijärjestelmä. Myöhemmin järjestelmää laajennettiin hyödyntämään myös sulateliimaprosessin hukkalämpöä ja maalämpöjärjestelmää laajennettiin entisestään. Myös tuotantolaitoksen kiinteistöautomaatio modernisoitiin. Lempäälässä otettiin myös käyttöön massiivinen aurinkovoimalaitos, joka korvasi aiemman aurinkovoimalaitoksen. Järjestelmä kattaa noin 15 prosenttia tehtaan energiankulutuksesta. Myös Hankasalmella otettiin käyttöön aurinkovoimalaitos

Kiilto aloitti yhteistyön myös Suomen 4H-liiton kanssa uusien hiilinielujen lisäämiseksi. Taimiteko-toiminnan tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä.

Mitä on tulossa? Seuraavat konkreettiset askeleet otetaan Hankasalmen ja Turun tuotantolaitoksilla. Hankasalmella on käytetty ilma-vesilämpöpumppujärjestelmän rinnalla lämmittämiseen pieniä määriä polttoöljyä. Vuoden 2020 loppuun mennessä  otetaan käyttöön maalämpöjärjestelmä, jolloin polttoöljystä päästään kokonaan eroon. Turun tuotantolaitoksella aletaan hyödyntää aurinkovoimaa.

Lauri Sainio sanoo tiedotteessa hiilineutraalisuustavoitteen vuoteen 2028 mennessä olevan haastava ja vaativa tehtävä. 

”Mutta jos Kemianteollisuuden aikataulutavoite on vuodessa 2045, niin yksittäisten yritysten tavoitteiden tulee olla sitä tiukempia, jotta ison kuvan tavoite voidaan saavuttaa. Yritysten tavoitteiden ja aikataulujen pitääkin olla kunnianhimoisia.”

Lue koko tiedote. 

Katso myös
Uutiset | 06.08.2020

Neste Rally Finland eChallengen jätehuollon hiilijalanjälki on pyöreä nolla - L&T:n ansiosta

Uutiset | 03.08.2020

BASF laskee kaikkien tuotteidensa hiilijalanjäljen

Blogit | 10.06.2020

Salla Ahonen ja Rasmus Pinomaa: Suomi edelläkävijä ilmastonmuutoksen torjunnassa - kemianteollisuus merkittävä osa ratkaisua

Tiedotteet | 09.06.2020

Ilmastohaasteen ratkaisuista vientivaltti – tiekartta hiilineutraaliin kemianteollisuuteen julkaistu

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna