Hyppää sisältöön

Terrafame mukaan Responsible Care -ohjelmaan

Kemianteollisuuden jäsenyritys Terrafame on tänä syksynä sitoutunut toimialan Responsible Care -vastuullisuusohjelmaan. Sen piirissä on nyt jo lähes 100 Suomessa toimivaa kemianteollisuuden yritystä.

Akkukemikaaliyhtiö Terrafame on viimeisin Responsible Care -ohjelmaan liittynyt yritys. Terrafame tähtää hiilineutraaliuteen vuoteen 2039 mennessä ja kuuluu myös kaivosteollisuuden Towards Sustainable Mining -vastuullisuusohjelmaan.

Terrafame on mahdollistamassa liikenteen sähköistymisen tarjoamalla vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Yhtiön akkukemikaalitehtaan käynnistyksen jälkeen työntekijöistä ja jalostusarvosta 75% tulee kemianteollisuudesta ja 25% kaivosteollisuudesta, joten toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen pitää arvokkaana, että yrityksen molempiin toimintoihin räätälöidyt vastuullisuusohjelmat ovat yrityksessä käytössä.

– Hiilijalanjälkemme on maailman alhaisimpia. Erinomaisesta tilanteestamme huolimatta pyrimme jatkuvasti parantamaan ja tähän RC ohjelma tarjoaa hyvän viitekehyksen, Lukkaroinen kommentoi.

Kemianteollisuus ry:n vastuullisuusasiantuntija, Responsible Care -ohjelmasta vastaava Johanna Pentjärvi on innoissaan Terrafamen liittymisestä vastuullisuusohjelmaan:

– On todella hienoa saada RC-yhteisöön mukaan toimija akkuarvoketjusta. On tärkeää, että ohjelmassa on mukana monipuolisesti erilaisia yrityksiä jakamassa parhaita käytäntöjä ja viemässä alaa eteenpäin.

Responsible Care -ohjelma on kemianteollisuuden omaehtoinen vastuullisuusohjelma, jota on toteutettu Suomessa yli 30 vuotta. Sinä aikana suomalaisten ohjelmaan sitoutuneiden yritysten tapaturmat ovat vähentyneet 91 %, energiankulutus 20 %, vedenkulutus 60 % ja kasvihuonekaasupäästöt 32 %.

Responsible Care -ohjelman 30-vuotisen taipaleen kunniaksi uudistetut vastuullisuustyön kehittämisen painopistealueet ovat: 

  • Tehokasta omaehtoista ennakointia 
  • Luontopositiivinen, hiilineutraali kemia 
  • Data vastuullisuuden kehittäjänä 
  • Monimuotoinen työelämä 

Responsible Care perustuu jatkuvaan parantamiseen, parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja vuosiraportointiin. Voit lukea lisää ohjelmasta täältä.