Hyppää sisältöön

Kiilto: Matkalla kohti hiilineutraalia tulevaisuutta

Kiilto on asettanut vihreän energian käytölle kunnianhimoisen tavoitteen – yhtiön toiminnot ovat hiilitasapainossa vuoteen 2028 mennessä. Kahden vuoden aikana Kiilto on ottanut isoja harppauksia tavoitettaan kohti.

Kiillon EHS-päällikkö Lauri Sainio kertoo tiedotteessa, että tehdyt muutokset näkyvät luvuissa kunnolla vasta ensi vuonna. Hyviä uutisia on jo nyt tarjolla.

Suorat CO2-päästöt (Scope 1) vähenivät noin 22 prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2Kutistuvat luvut on saatu aikaan tekemällä merkittäviä muutoksia eri tuotantolaitoksissa.019.

Tämä on saatu aikaan tekemällä merkittäviä muutoksia eri tuotantolaitoksissa. Lempäälässä otettiin 2018 käyttöön polymerointiprosessin hukkalämpöä ja maalämpöä hyödyntävä hybridijärjestelmä. Myöhemmin järjestelmää laajennettiin hyödyntämään myös sulateliimaprosessin hukkalämpöä ja maalämpöjärjestelmää laajennettiin entisestään. Myös tuotantolaitoksen kiinteistöautomaatio modernisoitiin. Lempäälässä otettiin myös käyttöön massiivinen aurinkovoimalaitos, joka korvasi aiemman aurinkovoimalaitoksen. Järjestelmä kattaa noin 15 prosenttia tehtaan energiankulutuksesta. Myös Hankasalmella otettiin käyttöön aurinkovoimalaitos

Kiilto aloitti yhteistyön myös Suomen 4H-liiton kanssa uusien hiilinielujen lisäämiseksi. Taimiteko-toiminnan tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä.

Mitä on tulossa? Seuraavat konkreettiset askeleet otetaan Hankasalmen ja Turun tuotantolaitoksilla. Hankasalmella on käytetty ilma-vesilämpöpumppujärjestelmän rinnalla lämmittämiseen pieniä määriä polttoöljyä. Vuoden 2020 loppuun mennessä  otetaan käyttöön maalämpöjärjestelmä, jolloin polttoöljystä päästään kokonaan eroon. Turun tuotantolaitoksella aletaan hyödyntää aurinkovoimaa.

Lauri Sainio sanoo tiedotteessa hiilineutraalisuustavoitteen vuoteen 2028 mennessä olevan haastava ja vaativa tehtävä. 

”Mutta jos Kemianteollisuuden aikataulutavoite on vuodessa 2045, niin yksittäisten yritysten tavoitteiden tulee olla sitä tiukempia, jotta ison kuvan tavoite voidaan saavuttaa. Yritysten tavoitteiden ja aikataulujen pitääkin olla kunnianhimoisia.”

Lue koko tiedote.