Kiertotalouskokeilu: Ämpärit saavat uuden elämän kukkaruukkuina

Uutiset | 18.02.2020

K-ryhmän, Lassila & Tikanojan ja Orthexin yhteisessä kiertotalouskokeilussa muoviset ämpärit saavat uuden elämän kukkaruukkuina. Kokeilulla kannustetaan tunnistamaan materiaalihukkavirtoja ja innovoimaan niille hyötykäyttöä.

Kotitalouksien muovipakkausten kierrätys yleistyy Suomessa vauhdilla ja muovinkeräyspisteitä on yhä laajemmin tarjolla. Yritysten omissa tuotanto- ja toimitusketjuissa syntyy yhä monenlaisia hukkavirtoja, joissa muovi ei palaudu kiertoon vaan päätyy jätteeksi.

K-ryhmä, Lassila & Tikanoja ja Orthex yhdistävät voimansa kiertotalouskokeilussa, jossa hukkaämpärit saavat uuden elämän kukkaruukkuina. Esimerkki muovin hukkavirrasta ovat K-ruokakaupoissa myytävien leikkokukkien muoviset kuljetusämpärit. Niitä kertyy kauppoihin vuodessa lähes 400 000 kappaletta.  Heikkolaatuisia ämpäreitä ei voida hyödyntää sellaisenaan, joten ne ovat tähän saakka päätyneet käyttönsä jälkeen energiajätteeksi.

K-ryhmä, Lassila & Tikanoja ja Orthex kehittivät yhteistyömallin, jossa ämpärit saadaan tehokkaasti kerättyä, käsiteltyä ja palautettua takaisin kiertoon ja käyttöön kukkaruukkuina. Ämpärit kerätään Lassila & Tikanojan toimesta kauppojen kuljetuksia hyödyntämällä. Ne käsitellään uusiomuovirakeeksi Lassila & Tikanojan muovinkäsittelylaitoksella Merikarvialla. Materiaalista valmistetaan Orthexin Lohjan tehtaalla kukkuruukkuja, jotka myydään K-ruokakaupoissa ja K-Raudoissa.

Lue lisää Keskon tiedotteessa. 

Katso myös
Uutiset | 30.01.2020

Orthex on Uuden Ajan Ruiskuvalaja 2020

Uutiset | 19.12.2019

Kiilto kehittää asiakkaidensa kanssa muovien kierrätystä

Tiedotteet | 18.12.2019

Kinkkutemppu alkaa lauantaina – Näin helposti kierrätät joulun paistinrasvat kaikkialla Suomessa

Tiedotteet | 26.11.2019

Kinkkutemppu järjestetään yleisön pyynnöstä tänäkin jouluna – jouluruokien paistinrasvat kierrätetään taas uusiutuvaksi dieseliksi

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna