Fuksikampanja tavoittanut jo yli 400 opiskelijaa – katso loppuvuoden tilaisuudet

Uutiset | 27.10.2020

Syyskuun alussa alkanut kemianteollisuuden fuksikampanja on ehtinyt tutustuttaa jo yli 400 opiskelijaa kemiaan. Etätilaisuuksina toteutettava kampanja jatkuu vahvana talvea kohti.

Kemianteollisuus ry:n fuksikampanjalla tavoitetaan reilut 800 uutta kemian tai sen lähialojen opiskelijaa ympäri Suomea. Jokaiseen fuksikampanjan tilaisuuteen osallistuu myös Kemianteollisuus ry:n jäsenyritysten edustajia. Kemianteollisuuden fuksikampanjan vetäjänä aloitti syksyllä osaamisen ja vetovoiman asiantuntija Auli Piiparinen.

- Olen nyt kiertänyt seitsemän korkeakoulua– etänä tai hybridinä syystä jonka kaikki tietävät -  ja vastaanotto opiskelijoilta ja kemianteollisuuden yrityksiltä on ollut erittäin rohkaisevaa. Fukseilla on ollut poikkeuksellinen syksy mutta tarve kuulla kemian mahdollisuuksista ja työnantajista ei ole kadonnut mihinkään – päinvastoin. Nyt jos koskaan aidolle tiedolle ja kokemuksille on tarvetta.

- Tilaisuuksissa opiskelijoita on kiinnostanut erityisesti yritysten harjoittelu- ja kesätyöpaikat sekä kemianteollisuuden hiilineutraaliustavoite. Myös toimialamme monipuolisuus on herättänyt positiivista keskustelua ja antanut eväitä pohtia opinnoissa erikoistumista.

- Yritykset ovat saaneet areenan kohdata alan uusia osaajia myös etäaikana, ja kertoa sekä havainnollistavia uratarinoita että alan konkreettisista osaamistarpeista. Katson kokonaisuutta erittäin innostuneena: opiskelijat saavat heti fuksivuoden alkuun konkreettisia esimerkkejä kemianteollisuuden työpaikoista ja vaikutuksesta koko yhteiskuntaan.

Kemianteollisuuden fuksikampanja on toteutettu jo Oulussa, Turussa, Jyväskylässä ja pääkaupunkiseudulla useissa toimipaikoissa.

Seuraavat tilaisuudet:

28.10. Oulun yliopisto, kemia
2.11.   Turun  ammattikorkeakoulu, bio- ja kemiantekniikka & energia- ja ympäristötekniikka
4.11.   Tampereen yliopisto, materiaalitekniikka, bio- ja ympäristötekniikka
13.11. Centria ammattikorkeakoulu, kemiantekniikka

Fuksikampanjan etenemistä  voi seurata myös Instagrammissa https://www.instagram.com/kemianteollisuus/

 

(Valokuva: Sini Pennanen, Sininen kuva)

Katso myös
Blogit | 22.12.2021

Anni Siltanen: LUMA-strategiasta puuttuvat kunnianhimo, konkretia ja ymmärrys hiilineutraalitavoitteista ja oppiasteista

Uutiset | 10.12.2021

Uusi kiertotalouden kemian professuuri Helsingin yliopistoon yrityskumppaneiden tuella

Blogit | 09.12.2021

Lilli Puntti, Kiilto: EtäTET - Mikä jännittävä oppimiskokemus!

Blogit | 09.12.2021

Antti Pasanen, Yara Siilinjärvi: Päiväni opettajana kemianteollisuuden etäTETissä 24.11.2021