Hyppää sisältöön

Fuksikampanja tavoittanut jo yli 400 opiskelijaa – katso loppuvuoden tilaisuudet

Syyskuun alussa alkanut kemianteollisuuden fuksikampanja on ehtinyt tutustuttaa jo yli 400 opiskelijaa kemiaan. Etätilaisuuksina toteutettava kampanja jatkuu vahvana talvea kohti.

Kemianteollisuus ry:n fuksikampanjalla tavoitetaan reilut 800 uutta kemian tai sen lähialojen opiskelijaa ympäri Suomea. Jokaiseen fuksikampanjan tilaisuuteen osallistuu myös Kemianteollisuus ry:n jäsenyritysten edustajia. Kemianteollisuuden fuksikampanjan vetäjänä aloitti syksyllä osaamisen ja vetovoiman asiantuntija Auli Piiparinen.

– Olen nyt kiertänyt seitsemän korkeakoulua– etänä tai hybridinä syystä jonka kaikki tietävät –  ja vastaanotto opiskelijoilta ja kemianteollisuuden yrityksiltä on ollut erittäin rohkaisevaa. Fukseilla on ollut poikkeuksellinen syksy mutta tarve kuulla kemian mahdollisuuksista ja työnantajista ei ole kadonnut mihinkään – päinvastoin. Nyt jos koskaan aidolle tiedolle ja kokemuksille on tarvetta.

– Tilaisuuksissa opiskelijoita on kiinnostanut erityisesti yritysten harjoittelu- ja kesätyöpaikat sekä kemianteollisuuden hiilineutraaliustavoite. Myös toimialamme monipuolisuus on herättänyt positiivista keskustelua ja antanut eväitä pohtia opinnoissa erikoistumista.

– Yritykset ovat saaneet areenan kohdata alan uusia osaajia myös etäaikana, ja kertoa sekä havainnollistavia uratarinoita että alan konkreettisista osaamistarpeista. Katson kokonaisuutta erittäin innostuneena: opiskelijat saavat heti fuksivuoden alkuun konkreettisia esimerkkejä kemianteollisuuden työpaikoista ja vaikutuksesta koko yhteiskuntaan.

Kemianteollisuuden fuksikampanja on toteutettu jo Oulussa, Turussa, Jyväskylässä ja pääkaupunkiseudulla useissa toimipaikoissa.

Seuraavat tilaisuudet:

28.10. Oulun yliopisto, kemia
2.11.   Turun  ammattikorkeakoulu, bio- ja kemiantekniikka & energia- ja ympäristötekniikka
4.11.   Tampereen yliopisto, materiaalitekniikka, bio- ja ympäristötekniikka
13.11. Centria ammattikorkeakoulu, kemiantekniikka

Fuksikampanjan etenemistä  voi seurata myös Instagrammissa https://www.instagram.com/kemianteollisuus/

 

(Valokuva: Sini Pennanen, Sininen kuva)