DNA: Muovista on moneksi

Uutiset | 19.05.2020

DNA-yhtiö on koonnut lyhyen kattauksen suomalaisesta muoviosaamiseta. Ääneen pääsee niin alan yrityksiä kuin Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä.

Koronavirus ja sen torjunta on tuonut suomaliasen muoviteollisuuden ja sen tuotteet uudella tavalla esille. DNA tuo jutussaan esille esimerkkejä, joilla pandemiaa torjutaan ja hillitään. 

Premixin toimitusjohtaja Hanna Ristola sanoo yhtiön olevan markkinajohtaja omalla kapealla segmentillään. Sähköä johtavien pipetinkärkien ohella sen korkean taajuuden muoviyhdisteet tehostavat puhelinten tukiasemien toimintaa ja parantavat kännyköiden kuuluvuutta ja energiatehokkuutta. Premixin uusin keksintö Prexelent on suomalaisella mäntyöljyllä höystetty materiaali, joka estää haitallisia mikrobeja lisääntymästä muovin pinnalla. Sen avulla voi torjua kosketustartuntoja esimerkiksi julkisissa tiloissa.

Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä mainitsee jutussa suomalaisen TactoTekin hipaisuohjaimet, jotka korvaavat kojelautoja ja fyysisiä mittareita. Suomessa uusia ratkaisuja etsitään myös biotaloudesta ja  metsäteollisuuden sivuvirroista. 

Muovin kierrätyksessäkin on otettu isoja harppauksia. Polyeteenin voi kierrättää ongelmitta toistakymmentä kertaa. Siitä syntyy yhä uudestaan juomapulloja, moppeja, ämpäreitä ja elintarvikepakkauksia. Erityisellä mielenkiinnolla Kärhä seuraa Nesteen kemiallista kierrätystä, jossa jätemuovi nesteytetään termokemiallisessa prosessissa.

Lue lisää DNA:n uutisessa.

Katso myös
Uutiset | 26.05.2020

Phillips-Medisize valmistaa koronatestejä

Uutiset | 18.05.2020

Berner painottaa tuotantoaan terveydenhuollon tarpeisiin - Heinävedellä töitä paiskitaan kolmessa vuorossa

Uutiset | 07.05.2020

Mirva Ojala Kemia-lehdessä: Kun poikkeusoloista tulikin totta

Uutiset | 30.04.2020

Bayer ja Satatuote lahjoittavat kasvovisiirejä koronaviruksen torjuntaan

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna