Santeri Kuokka, Borealis Polymers Oy: Kesä petrokemian tehtailla

Kesä kemiassa -blogit | 31.08.2017

En ollut työskennellyt oman alan tehtävissä ennen Borealikselle tuloa, enkä oikein tiennyt mitä odottaa. Ensimmäisen kesän jälkeen kiinnostukseni petrokemiasta, eli maaöljykemiasta, ja siihen liittyvistä prosesseista oli kasvanut sen verran, että valitsin maisteripääaineekseni prosessitekniikan.

Borealis Polymers on ehkä parhaiten tunnettu muoveistaan. Tästä huolimatta yrityksellä on myös muita merkittäviä tuotteita, joista itseäni lähimpänä ovat peruskemikaalit. Porvoon petrokemian tehtailla valmistetaan fenolia, asetonia ja alkeeneja eri teollisuuden toimijoiden tarpeisiin.

Olen nyt toista kesää Borealiksella töissä. Ensimmäisenä vuotena työskentelin petrokemian laboratoriossa laadunvalvontalaboranttina. Työtehtävissä oppi paljon prosessissa kulkevista aineista, laboratoriotyöskentelystä ja eri analysointimenetelmistä. Tänä vuonna olen työskennellyt aromaattituotannon suunnittelu ja kehitys -tiimissä. Minulla on ollut runsaasti erilaisia työtehtäviä, kuten laitekantojen päivitystä ja yleiskuvien piirtämistä.

Pidän työssäni erityisesti siitä, että työpäivien sisältö vaihtelee ja joka päivä oppii jotain uutta. Lisäksi koulussa opittu asia konkretisoituu, ja asioita oppii ymmärtämään paremmin. Työtehtävät olivat varsinkin alkuun haastavia, mutta apua saa joko esimieheltä, tai työkavereilta. Työskentely sujuu mukavasti, kun ympärillä on paljon osaavia ja avuliaita ihmisiä.

Borealis Porvoo 

Katso myös
Blogit | 10.05.2021

Jaana Neuvonen: Palkitsemisella on voimakkaampi vaikutus kuin kontrollilla

Uutiset | 05.05.2021

Vientiteollisuuden raportti kokoaa paikallisen sopimisen käytäntöjä ja mahdollisuuksia

Blogit | 16.04.2021

Sampo Pehkonen: STM:n idea palkka-avoimuudesta ei huomioi EU:n direktiiviehdotusta tai taloudellisia vaikutuksia

Tiedotteet | 15.04.2021

Vientiteollisuus tarjoaa 22 000 nuorelle kesätyöpaikan

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna