Hyppää sisältöön

Santeri Kuokka, Borealis Polymers Oy: Kesä petrokemian tehtailla

En ollut työskennellyt oman alan tehtävissä ennen Borealikselle tuloa, enkä oikein tiennyt mitä odottaa. Ensimmäisen kesän jälkeen kiinnostukseni petrokemiasta, eli maaöljykemiasta, ja siihen liittyvistä prosesseista oli kasvanut sen verran, että valitsin maisteripääaineekseni prosessitekniikan.

Borealis Polymers on ehkä parhaiten tunnettu muoveistaan. Tästä huolimatta yrityksellä on myös muita merkittäviä tuotteita, joista itseäni lähimpänä ovat peruskemikaalit. Porvoon petrokemian tehtailla valmistetaan fenolia, asetonia ja alkeeneja eri teollisuuden toimijoiden tarpeisiin.

Olen nyt toista kesää Borealiksella töissä. Ensimmäisenä vuotena työskentelin petrokemian laboratoriossa laadunvalvontalaboranttina. Työtehtävissä oppi paljon prosessissa kulkevista aineista, laboratoriotyöskentelystä ja eri analysointimenetelmistä. Tänä vuonna olen työskennellyt aromaattituotannon suunnittelu ja kehitys -tiimissä. Minulla on ollut runsaasti erilaisia työtehtäviä, kuten laitekantojen päivitystä ja yleiskuvien piirtämistä.

Pidän työssäni erityisesti siitä, että työpäivien sisältö vaihtelee ja joka päivä oppii jotain uutta. Lisäksi koulussa opittu asia konkretisoituu, ja asioita oppii ymmärtämään paremmin. Työtehtävät olivat varsinkin alkuun haastavia, mutta apua saa joko esimieheltä, tai työkavereilta. Työskentely sujuu mukavasti, kun ympärillä on paljon osaavia ja avuliaita ihmisiä.

Borealis Porvoo