Minttu Valve: Kesätyö prosessinhoitajana tukee hyvin kemiantekniikan opintoja

Kesä kemiassa -blogit | 07.07.2021

Moikka, olen Minttu ja työskentelen kolmatta kesää CABB:illa prosessinhoitajana.

Kolmas kesätyö CABB:lla on jo ehtinyt melkein puoleenväliin, lähes samoissa hommissa, kuin edellisetkin kesät. Työskentelen kentällä ja teen vuorotyötä. Työ on työajoista ja -luonteesta johtuen monipuolista, koska minulla on kokonaan oma tuotantolinja hoidettavana.

Vaikka tuotantolinja olikin tuttu, tehty tuote oli tänä vuonna minulle uusi, jolloin kesä alkoi jälleen uuden opettelulla ja perehdyttäjän oppeja kuunnellen. Sitä mukaa kun työvaiheet tulivat tutuksi, siirtyi linjan hoitaminen minulle, ja nyt teen työtä yksin kentällä, ohjaamossa prosessia ajavan operaattorin kanssa. Jos ongelmia tulee kentällä työskennellessä vastaan, aina saa, ja pitääkin, kysellä ohjeita. Prosessissa työskennellessä on tärkeää, ettei mene tekemään jotain, jos ei ole aivan varma mitä tekee. Hankalassa tilanteessa olen aina saanut tarpeen mukaan avustusta myös muiden linjojen työntekijöiltä, mistä olenkin erittäin kiitollinen. Tuttuun vuoroon oli mukava tulla, kun ei tarvinnut stressata, miten porukkaan istuu.

Syksyn koittaessa on minun aikani palata koulun penkille, sillä aloitan neljännen, eli viimeisen, vuoteni Centria AMK:ssa, täällä Kokkolassa, jossa opiskelen kemiantekniikan insinööriksi. Kesätyö tukee hyvin opiskelua, sillä parhaiten tekemään oppii tekemällä. On helpompi ymmärtää teoriaa, kun on työskennellyt prosessissa, ja tehnyt asioita myös käytännössä.

Mukavaa kesänjatkoa!

Minttu Valve
Prosessinhoitaja, CABB

Katso myös
Tiedotteet | 15.11.2021

Palkkojen pakkojulkisuus vaarantaisi työntekijöiden yksityisyydensuojan sekä uhkaisi yritysten tuottavuutta ja kilpailukykyä

Uutiset | 04.11.2021

EK: n Uudistuva työelämä-sarja: Borealiksella kaikki lähtee luottamuksesta

Uutiset | 02.11.2021

Kemianteollisuus aloittaa neuvottelut

Blogit | 01.11.2021

Henriikka Mastokangas: Nuoret haluavat tehdä merkityksellistä työtä