Hyppää sisältöön

Minttu Valve: Kesätyö prosessinhoitajana tukee hyvin kemiantekniikan opintoja

Moikka, olen Minttu ja työskentelen kolmatta kesää CABB:illa prosessinhoitajana.

Kolmas kesätyö CABB:lla on jo ehtinyt melkein puoleenväliin, lähes samoissa hommissa, kuin edellisetkin kesät. Työskentelen kentällä ja teen vuorotyötä. Työ on työajoista ja -luonteesta johtuen monipuolista, koska minulla on kokonaan oma tuotantolinja hoidettavana.

Vaikka tuotantolinja olikin tuttu, tehty tuote oli tänä vuonna minulle uusi, jolloin kesä alkoi jälleen uuden opettelulla ja perehdyttäjän oppeja kuunnellen. Sitä mukaa kun työvaiheet tulivat tutuksi, siirtyi linjan hoitaminen minulle, ja nyt teen työtä yksin kentällä, ohjaamossa prosessia ajavan operaattorin kanssa. Jos ongelmia tulee kentällä työskennellessä vastaan, aina saa, ja pitääkin, kysellä ohjeita. Prosessissa työskennellessä on tärkeää, ettei mene tekemään jotain, jos ei ole aivan varma mitä tekee. Hankalassa tilanteessa olen aina saanut tarpeen mukaan avustusta myös muiden linjojen työntekijöiltä, mistä olenkin erittäin kiitollinen. Tuttuun vuoroon oli mukava tulla, kun ei tarvinnut stressata, miten porukkaan istuu.

Syksyn koittaessa on minun aikani palata koulun penkille, sillä aloitan neljännen, eli viimeisen, vuoteni Centria AMK:ssa, täällä Kokkolassa, jossa opiskelen kemiantekniikan insinööriksi. Kesätyö tukee hyvin opiskelua, sillä parhaiten tekemään oppii tekemällä. On helpompi ymmärtää teoriaa, kun on työskennellyt prosessissa, ja tehnyt asioita myös käytännössä.

Mukavaa kesänjatkoa!

Minttu Valve

Prosessinhoitaja, CABB