Casper Sundberg: Tutustu ja tienaa Fluorotechillä

Kesä kemiassa -blogit | 25.07.2017

Fluorotech on suomalainen teollisuutta ja rakentamista palveleva muoveihin erikoistunut yritys. Päätuotteita ovat: muoviset paineputkistot, muovilevyt, muovitangot ja erilaiset muovien liittämiseen tarkoitetut työstö koneet. Fluorotechin päävarasto ja tuotanto sijaitsee Valkeakoskella. Aloitin tutustu ja tienaa työskentelyn Valkeakosken yksikössä 3.7.

Ensimmäisenä viikkona toimin varastohenkilön apulaisena. Tällöin keräilin varastosta eri muoviosia tilauksiin. Tämä oli aika helppoa, kun oppi tietämään, missä mikäkin osa on suunnilleen varastossa. Keräyslistassa on koodi, joka kertoo tuotteen sijainnin. Tämän osaamiseen meni muutama päivä. Työkaluina käytin erilaisia pakkausvälineitä ja pumppukärryjä. Harmikseni en saanut ajaa trukilla.

Toisella viikolla työskentelin tuotannossa apulaisena. Sain myös perehdytyksen PVC-osien ja putkien yhdistämisessä. PVC-osat ja putket kylmähitsataan toisiinsa. Käytännössä osiin levitetään liimaa, jolloin liitos muodostuu kemiallisesti. Liimaus suoritettiin alueella, jossa oli nk. kärynpoisto. Tuotannossa sain myös koota venttiileitä toimitettavaksi asiakkaalle. Tuotannossa työskentely oli hieman haastavampaa ja kiinnostavampaa, kuin osien ja putkien keräily.

Työ on ollut yleensä kiinnostavaa, mutta välillä tylsää. Välillä joutuu odottelemaan, kun ohjaava henkilö on esim. puhelimessa. Asun Espoossa , mutta onneksi mummulla ja ukilla on mökki lähellä Valkeakoskea, joten sain kyydin joka päivä töihin.

Katso myös
Blogit | 10.05.2021

Jaana Neuvonen: Palkitsemisella on voimakkaampi vaikutus kuin kontrollilla

Uutiset | 05.05.2021

Vientiteollisuuden raportti kokoaa paikallisen sopimisen käytäntöjä ja mahdollisuuksia

Blogit | 16.04.2021

Sampo Pehkonen: STM:n idea palkka-avoimuudesta ei huomioi EU:n direktiiviehdotusta tai taloudellisia vaikutuksia

Tiedotteet | 15.04.2021

Vientiteollisuus tarjoaa 22 000 nuorelle kesätyöpaikan

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna