Casper Sundberg: Tutustu ja tienaa Fluorotechillä

Kesä kemiassa -blogit | 25.07.2017

Fluorotech on suomalainen teollisuutta ja rakentamista palveleva muoveihin erikoistunut yritys. Päätuotteita ovat: muoviset paineputkistot, muovilevyt, muovitangot ja erilaiset muovien liittämiseen tarkoitetut työstö koneet. Fluorotechin päävarasto ja tuotanto sijaitsee Valkeakoskella. Aloitin tutustu ja tienaa työskentelyn Valkeakosken yksikössä 3.7.

Ensimmäisenä viikkona toimin varastohenkilön apulaisena. Tällöin keräilin varastosta eri muoviosia tilauksiin. Tämä oli aika helppoa, kun oppi tietämään, missä mikäkin osa on suunnilleen varastossa. Keräyslistassa on koodi, joka kertoo tuotteen sijainnin. Tämän osaamiseen meni muutama päivä. Työkaluina käytin erilaisia pakkausvälineitä ja pumppukärryjä. Harmikseni en saanut ajaa trukilla.

Toisella viikolla työskentelin tuotannossa apulaisena. Sain myös perehdytyksen PVC-osien ja putkien yhdistämisessä. PVC-osat ja putket kylmähitsataan toisiinsa. Käytännössä osiin levitetään liimaa, jolloin liitos muodostuu kemiallisesti. Liimaus suoritettiin alueella, jossa oli nk. kärynpoisto. Tuotannossa sain myös koota venttiileitä toimitettavaksi asiakkaalle. Tuotannossa työskentely oli hieman haastavampaa ja kiinnostavampaa, kuin osien ja putkien keräily.

Työ on ollut yleensä kiinnostavaa, mutta välillä tylsää. Välillä joutuu odottelemaan, kun ohjaava henkilö on esim. puhelimessa. Asun Espoossa , mutta onneksi mummulla ja ukilla on mökki lähellä Valkeakoskea, joten sain kyydin joka päivä töihin.

Katso myös
Tiedotteet | 15.11.2021

Palkkojen pakkojulkisuus vaarantaisi työntekijöiden yksityisyydensuojan sekä uhkaisi yritysten tuottavuutta ja kilpailukykyä

Uutiset | 04.11.2021

EK: n Uudistuva työelämä-sarja: Borealiksella kaikki lähtee luottamuksesta

Uutiset | 02.11.2021

Kemianteollisuus aloittaa neuvottelut

Blogit | 01.11.2021

Henriikka Mastokangas: Nuoret haluavat tehdä merkityksellistä työtä