Hyppää sisältöön

Casper Sundberg: Tutustu ja tienaa Fluorotechillä

Fluorotech on suomalainen teollisuutta ja rakentamista palveleva muoveihin erikoistunut yritys. Päätuotteita ovat: muoviset paineputkistot, muovilevyt, muovitangot ja erilaiset muovien liittämiseen tarkoitetut työstö koneet. Fluorotechin päävarasto ja tuotanto sijaitsee Valkeakoskella. Aloitin tutustu ja tienaa työskentelyn Valkeakosken yksikössä 3.7.

Ensimmäisenä viikkona toimin varastohenkilön apulaisena. Tällöin keräilin varastosta eri muoviosia tilauksiin. Tämä oli aika helppoa, kun oppi tietämään, missä mikäkin osa on suunnilleen varastossa. Keräyslistassa on koodi, joka kertoo tuotteen sijainnin. Tämän osaamiseen meni muutama päivä. Työkaluina käytin erilaisia pakkausvälineitä ja pumppukärryjä. Harmikseni en saanut ajaa trukilla.

Toisella viikolla työskentelin tuotannossa apulaisena. Sain myös perehdytyksen PVC-osien ja putkien yhdistämisessä. PVC-osat ja putket kylmähitsataan toisiinsa. Käytännössä osiin levitetään liimaa, jolloin liitos muodostuu kemiallisesti. Liimaus suoritettiin alueella, jossa oli nk. kärynpoisto. Tuotannossa sain myös koota venttiileitä toimitettavaksi asiakkaalle. Tuotannossa työskentely oli hieman haastavampaa ja kiinnostavampaa, kuin osien ja putkien keräily.

Työ on ollut yleensä kiinnostavaa, mutta välillä tylsää. Välillä joutuu odottelemaan, kun ohjaava henkilö on esim. puhelimessa. Asun Espoossa , mutta onneksi mummulla ja ukilla on mökki lähellä Valkeakoskea, joten sain kyydin joka päivä töihin.