Responsible Care

Responsible Care on kemianteollisuuden vastuullisuusohjelma. Suomessa Responsible Care on ollut käytössä vuodesta 1992.Tuona aikana tapaturmat ovat vähentyneet 91 %, energiankulutus 20 %, vedenkulutus 51 % ja kasvihuonekaasupäästöt 28 %. 

Responsible Care -ohjelma keskeisiä teemoja ovat

  • Luonnonvarojen kestävä käyttö
  • Tuotannon ja tuotteiden kestävyys ja turvallisuus
  • Hyvinvoiva työyhteisö
  • Avoin vuorovaikutus ja yhteistyö

Responsible Care -ohjelmassa vastuullisuustyö on tavoitteellista ja vuorovaikutus vahvaa. Yritysten vastuullisuustyön kehittämistä tuetaan yhteistyöllä verkostoissa ja kehityshankkeissa. Vastuullisuustyön tuloksia seurataan vuosittain koottavilla indikaattoritiedoilla. Reponsible Care -ohjelmassa on mukana kaikkiaan yli 60 maata ympäri maailmaa. Suomessa ohjelmaan on sitoutunut noin sata yritystä, jotka edustavat noin 80 % kemianteollisuuden tuotannosta ja noin 60 % henkilöstöstä Suomessa. 

Kemianteollisuus ry koordinoi ohjelman toteutusta Suomessa. Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry ovat mukana ohjelman seurannassa ja kehittämisessä. 

Lue lisää Responsible Care -vastuullisuusohjelman tuloksista, tavoitteesta ja näiden saavuttamiseksi tehdystä työstä osoitteessa responsiblecare.fi. 

 

 

Vuoden 2021 toiminnan tulokset

Tutustu Responsible Care -vastuullisuusohjelman tuloksiin tästä

Kemianteollisuus ry koordinoi ohjelman toteutusta Suomessa. Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry ovat mukana ohjelman seurannassa ja kehittämisessä.

Johanna Pentjärvi
Asiantuntija, Vastuullisuus
Responsible Care, biodiversiteetti, tuotantoon liittyvät ympäristösäädökset, ympäristöryhmä, biodiversiteetti ad hoc

+358 40 570 3920

johanna.pentjarvi­@kemianteollisuus.fi

@JohannaFleur

Katso myös
Uutiset | 01.03.2023

Radiometer Turku on uusin Responsible Care-yritys – tervetuloa mukaan

Uutiset | 07.12.2022

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon 2023 haku on auki

Uutiset | 29.11.2022

Mihin kemianteollisuuden vastuullisuustyö suuntaa 2030-luvulla? Responsible Care -vastuullisuusohjelma sai uudet painopisteet

Blogit | 21.06.2022

Suunnannäyttäjän rooli on raivata polkua vastuulliselle bisnekselle