Tavoitteena hiilineutraali kemianteollisuus

Kemianteollisuus teki vuoden 2019 alussa rohkean päätöksen. Tavoittelemme alan hiilineutraalisuutta Suomessa vuoteen 2045 mennessä. Haluamme olla vastuullinen edelläkävijä sekä aloitteellinen ja ratkaisukeskeinen toimija ilmastotalkoissa. Tähän työhön kutsumme myös sinut ja muut toimijat mukaan!

Kemianteollisuuden yritykset pyrkivät kohti hiilineutraalisuutta sekä hiilijalanjälkeä pienentämällä että hiilikädenjälkeä kasvattamalla. Käytännössä tämä tarkoittaa oman toiminnan hiilijalanjäljen eli kasvihuonekaasupäästöjen pienentämistä. Se tarkoittaa myös hiilikädenjäljen kasvattamista asiakkaiden päästöjä pienentävillä tuotteilla ja ratkaisuilla. Tässä uusilla raaka-aineilla, teknologioilla ja kiertotaloudella on merkittävä rooli.

Käytännön kehitystyö on sidottu kemianteollisuuden omaehtoiseen Responsible Care -vastuullisuusohjelmaan, jonka tuloksista on jo entuudestaan vaikuttavaa näyttöä. Vuonna 2019 rakennamme tiekarttaa, jonka avulla haastava tavoite on mahdollista toteuttaa.

Katso Hiilineutraali kemianteollisuus ppt-esittelysetti tästä! (Pdf-muodossa)

 

Katso myös
Kannanotot | 25.10.2019

Kemianteollisuuden asiantuntijalausunto - Hiilineutraalitalous ja toimenpiteet ilmastotavoitteiden edistämiseksi valtion 2020 budjetissa

Kannanotot | 02.10.2019

Kemianteollisuus Ursula von der Leyenin suuntaviivoista Euroopan komissiolle (eng)

Tiedotteet | 23.09.2019

Toimialojen vähähiilisyyden tiekartat vastaus hallituksen 2035 tavoitteeseen

Blogit | 23.09.2019

Rasmus Pinomaa: Miten kemianteollisuudesta tulee hiilineutraali? Tiekarttatyö hyvässä vauhdissa