Tavoitteena hiilineutraali kemianteollisuus

Kemianteollisuus teki vuoden 2019 alussa rohkean tahtotilapäätöksen. Tavoittelemme alan hiilineutraalisuutta Suomessa vuoteen 2045 mennessä. Haluamme olla vastuullinen edelläkävijä sekä aloitteellinen ja ratkaisukeskeinen toimija ilmastotalkoissa. Tähän työhön kutsumme myös sinut ja muut toimijat mukaan!

Kemianteollisuuden yritykset pyrkivät kohti hiilineutraalisuutta sekä hiilijalanjälkeä pienentämällä että hiilikädenjälkeä kasvattamalla. Käytännössä tämä tarkoittaa oman toiminnan hiilijalanjäljen eli kasvihuonekaasupäästöjen pienentämistä. Se tarkoittaa myös hiilikädenjäljen kasvattamista asiakkaiden päästöjä pienentävillä tuotteilla ja ratkaisuilla. Tässä uusilla raaka-aineilla, teknologioilla ja kiertotaloudella on merkittävä rooli.

Käytännön kehitystyö on sidottu kemianteollisuuden omaehtoiseen Responsible Care -vastuullisuusohjelmaan, jonka tuloksista on jo entuudestaan vaikuttavaa näyttöä. Vuonna 2019 rakennamme tiekarttaa, jonka avulla haastava tavoite on mahdollista toteuttaa.

Katso Hiilineutraali kemianteollisuus ppt-esittelysetti tästä! (Pdf-muodossa)

 

Katso myös
Uutiset | 19.09.2019

Neste ja Niemi yhteistyöhön - muuttojen kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 %

Blogit | 10.09.2019

Sami Nikander: Suomella on mahdollisuus ottaa ratkaisevat askeleet kohti hiilineutraalisuutta −Budjettiriihi on suunnan näyttämisen paikka

Uutiset | 06.09.2019

Borealis Polymers tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2045 mennessä - tiekartta tekeillä

Uutiset | 05.09.2019

Hiilineutraali kemia: Teknos - Ilmaan haihtuvat haitalliset päästöt nollaan