Neste toimittaa uusiutuvaa lentopolttoainetta KLM:n Amsterdamista lähteville lennoille

Uutiset | 10.12.2019

KLM alkaa ostaa Nesteen käytetyistä paistorasvoista valmistamaa lentopolttoainetta Amsterdamin Schipholin lentokentältä lähteville lennoille. Lisäksi Neste liittyy KLM:n Corporate BioFuel -ohjelmaan.

Nesteen ja KLM:n sopimus on historiallinen: kyseessä on ensimmäinen kerta, kun vastuullista polttoainetta toimitetaan Amsterdamin Schipholin lentokentällä olemassa olevan infrastruktuurin kautta. Kyseessä on niin sanottu drop-in-polttoaine, jonka jakelussa voidaan hyödyntää perinteistä polttoaineinfrastruktuuria, putkistoja, säilytystä ja paloposteja. Vastuullinen lentopolttoaine vähentää toimitusketjun hiilijalanjälkeä jopa 80 %.

Neste liittyy myös KLM:n Corporate BioFuel -ohjelmaan. Se auttaa yrityksiä ja muita organisaatioita varmistamaan, että heidän lentomatkoillaan on kokonaan tai osittain käytössä vastuullista lentopolttoainetta. Ohjelmassa mukana olevat yritykset maksavat lisämaksun, joka kattaa vastuullisen lentopolttoaineen ja tavallisen fossiilisen lentopetrolin hintaeron.

Lue lisää Nesteen tiedotteessa. 

 

Katso myös
Tiedotteet | 03.10.2022

Teollisuus mukana energiatalkoissa: Vuosien työ energiatehokkuuden parantamiseksi auttaa ensi talvena

Uutiset | 27.09.2022

Katso tallenne: Suomen energiatilanne syksyllä 2022 ja näkymiä tulevaan talveen (Huoltovarmuuskeskus)

Kannanotot | 08.09.2022

Lausunto: Valtioneuvoston kirjelmä eduskunnalle ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiiviksi teollisuuden päästöistä (teollisuuspäästödirektiivin muuttaminen)

Kannanotot | 08.08.2022

Kaivosveron toteuttamista arvioivan työryhmän arviomuistio