Neste toimittaa uusiutuvaa lentopolttoainetta KLM:n Amsterdamista lähteville lennoille

Uutiset | 10.12.2019

KLM alkaa ostaa Nesteen käytetyistä paistorasvoista valmistamaa lentopolttoainetta Amsterdamin Schipholin lentokentältä lähteville lennoille. Lisäksi Neste liittyy KLM:n Corporate BioFuel -ohjelmaan.

Nesteen ja KLM:n sopimus on historiallinen: kyseessä on ensimmäinen kerta, kun vastuullista polttoainetta toimitetaan Amsterdamin Schipholin lentokentällä olemassa olevan infrastruktuurin kautta. Kyseessä on niin sanottu drop-in-polttoaine, jonka jakelussa voidaan hyödyntää perinteistä polttoaineinfrastruktuuria, putkistoja, säilytystä ja paloposteja. Vastuullinen lentopolttoaine vähentää toimitusketjun hiilijalanjälkeä jopa 80 %.

Neste liittyy myös KLM:n Corporate BioFuel -ohjelmaan. Se auttaa yrityksiä ja muita organisaatioita varmistamaan, että heidän lentomatkoillaan on kokonaan tai osittain käytössä vastuullista lentopolttoainetta. Ohjelmassa mukana olevat yritykset maksavat lisämaksun, joka kattaa vastuullisen lentopolttoaineen ja tavallisen fossiilisen lentopetrolin hintaeron.

Lue lisää Nesteen tiedotteessa. 

 

Katso myös
Uutiset | 29.04.2021

ChemBio Finlandin tallenteet katsottavissa

Uutiset | 20.04.2021

ChemBio 2021: runsas kattaus maksuttomia verkkoseminaareja

Uutiset | 02.03.2021

Suomen paras hajajätevesikunta 2020 -kilpailu loppusuoralla

Kannanotot | 01.03.2021

Kemianteollisuuden lausunto: U7/2021 vp Valtioneuvoston kirjelmä eduskunnalle Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi (akkuasetus)

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna