Neste aktiivinen hiilikädenjäljen laskemisessa

Uutiset | 11.12.2018

Neste kehittää yhdessä VTT:n ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa maailman ensimmäistä tieteellistä menetelmää hiilikädenjäljen laskemiseksi ja siitä viestimiseksi.

Hiilikädenjälki-menetelmä täydentää olemassa olevia hiilijalanjäljen laskentamenetelmiä uusilla määritelmillä ja yhdenmukaisilla ohjeilla, joilla voidaan verrata kahta samaan käyttötarkoitukseen tarkoitettua tuotetta ja havainnollistaa kehittyneemmän, vähempipäästöisen tuotteen ilmastohyötyjä. Neste on osallistunut aktiivisesti vuonna 2016 aloitettuun VTT:n ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston koordinoimaan projektiin.

Uusi menetelmä keskittyy kahden täsmälleen samaan tarkoitukseen tarjottavan tuotteen vertailuun samalla maantieteellisellä alueella. Tutkimuksen mukaan fossiilisen polttoaineen vaihtaminen Neste MY uusiutuvaan dieseliin vähensi ammattikäytössä olevan ajoneuvon kasvihuonekaasupäästöjä 21 tonnia vuodessa. Positiivinen kädenjälki on vielä suurempi, jos kehittynyttä uusiutuvaa dieseliä on saatavissa läheltä. 

Lue Nesteen tiedote. 

Katso myös
Uutiset | 17.01.2019

BASF mukana miljardiluokan allianssissa - etsii ratkaisuja muovijäteongelmiin

Tiedotteet | 21.12.2018

Vientiliitot: Ilmastopolitiikan tiukemmat globaalit tavoitteet ovat tarpeen

Uutiset | 13.12.2018

Finlandia-hiihto kohti hiilineutraalisuutta Lassila & Tikanojan avulla

Blogit | 11.12.2018

Sami Nikander: Hiilineutraalia tulevaisuutta ei ole ilman kemiaa

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi