Neste aktiivinen hiilikädenjäljen laskemisessa

Uutiset | 11.12.2018

Neste kehittää yhdessä VTT:n ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa maailman ensimmäistä tieteellistä menetelmää hiilikädenjäljen laskemiseksi ja siitä viestimiseksi.

Hiilikädenjälki-menetelmä täydentää olemassa olevia hiilijalanjäljen laskentamenetelmiä uusilla määritelmillä ja yhdenmukaisilla ohjeilla, joilla voidaan verrata kahta samaan käyttötarkoitukseen tarkoitettua tuotetta ja havainnollistaa kehittyneemmän, vähempipäästöisen tuotteen ilmastohyötyjä. Neste on osallistunut aktiivisesti vuonna 2016 aloitettuun VTT:n ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston koordinoimaan projektiin.

Uusi menetelmä keskittyy kahden täsmälleen samaan tarkoitukseen tarjottavan tuotteen vertailuun samalla maantieteellisellä alueella. Tutkimuksen mukaan fossiilisen polttoaineen vaihtaminen Neste MY uusiutuvaan dieseliin vähensi ammattikäytössä olevan ajoneuvon kasvihuonekaasupäästöjä 21 tonnia vuodessa. Positiivinen kädenjälki on vielä suurempi, jos kehittynyttä uusiutuvaa dieseliä on saatavissa läheltä. 

Lue Nesteen tiedote. 

Katso myös
Uutiset | 13.08.2019

SuomiAreenan yhteisosasto lahjoittaa rahat Me-talo Porille nuorten LU+MA-osaamisen kehittämiseen

Uutiset | 06.08.2019

Jätevesijärjestelmät kuntoon lokakuun loppuun mennessä - ohjeet kampanjasivulta

Uutiset | 01.08.2019

Neste Rallissa kierrätetään munkkien paistinrasvat

Uutiset | 30.07.2019

Flow festivaaleilla Nesteen uusiutuvaa dieseliä ja Teknoksen ylijäämämaaleja