Cap the Carbon! - Kemianteollisuuden Hiili haltuun!-kirjanen nyt myös englanniksi

Uutiset | 12.05.2021

Kemianteollisuuden tavoite on olla hiilineutraali Suomessa vuoteen 2045 mennessä. Kemianteollisuus ry:n huhtikuussa julkaisema kirjanen Hiili haltuun summaa ja esittelee sekä tehtyjä että tulevia toimenpiteitä, joilla hiilineutraalisuustavoite pyritään saavuttamaan. Kirjanen on myös kutsu laajaan yhteistyöhön, jossa kaikki voivat hyötyä tavoitteessa kohti hiilineutraalisuutta. Kirjasta on tehty englanninkielinen käännös Cap the Carbon! Aiming for a Climate Neutral Finland.

Kunnianhimoinen hiilineutraalisuustavoite koskee moninaisin tavoin ja syvällisesti koko yhteiskuntaa, teollisuutta ja sen yrityksiä – investointeja ja rahoitusta, tuotantoa ja teknologioita, innovaatiojärjestelmää, osaamista, asiakasaloja ja -yrityksiä, verotusta, energiansaantia ja -hintaa. Hiilineutraalisuus on kemianteollisuudelle paitsi iso haaste, myös valtava mahdollisuus.

Kemianteollisuus ry:n suomeksi ja englanniksi julkaisema kirjanen Hiili haltuun! / Cap the Carbon! summaa ja esittelee sekä tehtyjä että tulevia toimenpiteitä, joilla hiilineutraalisuustavoite pyritään saavuttamaan. Kirjanen on myös kutsu laajaan yhteistyöhön, jossa kaikki voivat hyötyä tavoitteessa kohti hiilineutraalisuutta.

Kirjanen on yhteenveto vuosina 2018–2021 tehdyistä Hiilineutraali kemia -projektin selvitystöistä. Yrityscasien lisäksi kirjanen kokoaa asiantuntija-artikkeleita siitä, mitä hiilineutraalisuus kansallisella ja systeemitasolla edellyttää.

Kirjanen peräänkuuluttaa yhteistyötä kemianteollisuuden ja koko Suomen hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamiseksi. Laajaa yhteistyötä tarvitaan yksityisen ja julkisen sektorin välillä, yritysten ja oppilaitosten välillä ja toimialojen kesken. Ennen kaikkea tarvitaan kansallinen, pitkäjänteinen teollisuusstrategia kohti hiilineutraalisuutta. 

 

 

Liitetiedostot

Katso myös
Uutiset | 19.05.2021

Kiilto mukana 4H-järjestön Taimiteossa: nuorille kesätöitä, Suomeen hiilinieluja

Blogit | 06.05.2021

Sami Nikander: EU:n teollisuusstrategia tunnistaa ansaitusti kemianteollisuuden merkittävän roolin

Uutiset | 29.04.2021

Kansallinen vetyklusteri avaa ovia ja edistää yhteistyöllä vetytalouteen siirtymistä − jo 36 yritystä mukana!

Uutiset | 22.04.2021

Tervetuloa virtuaalisille aamukahveille tutustumaan Hiilineutraali kemia 2045 -kyvykkyysselvityksen tuloksiin tiistaina 11.5. klo 8.30-10.00!

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna