BASF: Vanhat patjat hyödynnetään kemiallisessa kierrätyksessä

Uutiset | 16.11.2020

BASF on kehittänyt menetelmän uusiokäyttää ja kierrättää käyttöikänsä loppuun tulleet patjat. Pelkästään EU-maissa vanhoja patjoja kertyy vuosittain yli 30 miljoonaa.

Kemianteollisuuden Euroopan järjestö Cefic on koonnut esimerkkejä hyvistä kemiallisen kierrätyksen toteutuksista. Käytetyt patjat ovat olleet ongelmallisia, koska niitä on ollut vaikea hyödyntää millään tavalla.

Kemianteollisuuden yritys BASF on kehittänyt Saksassa Brandenburgin tehtaalla käytettyjen patjojen kemiallista kierrätystä. Tavoitteena on hyödyntää vanhoista patjoista mahdollisimman paljon uusien patjojen materiaaleiksi. Ensimmäiset kemiallisesti kierrätetyt materiaalit BASF toimittaa asiakkailleen vuonna 2021. 

Mattojen kemiallisen kierrätys on osa BASFin kiertotalouskonseptia, jolla etsitään tapoja ja teknologioita uusiokäyttää materiaaleja ja hyödyntää kiertotalouden ratkaisuja. 

Lue lisää BASFin patjojen uusiokäytöstä Ceficin kotisivulla (englanniksi). 

Katso myös
Uutiset | 14.12.2021

Suomalaisista vain 10 % kokee ilmastokeskustelun vaikuttavan joulun viettoon – jo kuudetta kertaa järjestettävä Kinkkutemppu tukee joulun kiertotaloutta

Uutiset | 15.10.2021

Kokkola Material Week 13.-18.11.2021 hybridinä

Uutiset | 29.09.2021

Muoviteollisuus tukee tavoitetta kierrätysmuovien ja uusiutuvien raaka-aineiden lisäämisestä

Uutiset | 01.07.2021

Borealis hankki vähimmäisosuuden innovatiivisia kierrätysratkaisuja toimittavasta Renasci N.V:sta