Ville Kiljander, Kemira Chemicals Oy: Kolmas kesä kemiaa

Kesä kemiassa -blogit | 20.06.2017

Työskentelen tällä hetkellä kolmatta kesää kesätyöntekijä natriumboorihydridiä valmistavalla Kemira Chemicals Oy: n tehtaalla Äetsässä. Valmistuin myös tänä keväänä insinööriksi Tampereen Ammattikorkeakoulusta Biotuote- ja prosessitekniikan alalta. Työtehtäväni ovat monipuolisia pitäen sisällään muun muassa kunnossapito-, huolto- ja asennustehtäviä.

Kesätöissäni olen päässyt näkemään asioita käytännössä, mikä on auttanut hahmottamaan asioita opinnoissani sekä soveltamaan koulussa opittua tietoa käytännön tehtävissä. Olen myös saanut kehittyä Kemiralla, ja haluankin saada vahvan käytännön kokemuksen, joka auttaa minua olemaan parempi insinööri.

 

Koen Kemiralla työskentelyn mielekkääksi työn vaihtelevuuden takia ja työssäni ei tulekaan samanlaisia päiviä, vaan joka päivä on erilainen. Työ on myös mielekästä hyvän työilmapiirin ja mahtavien työkavereiden vuoksi. Kesätöiden edetessä on ollut myös mukava saada enemmän vastuuta ja oppia uutta. Työni on osaksi itsenäistä työskentelyä, mutta olen voinut aina kääntyä esimiehen puoleen, mikäli jokin työtehtävä vaatii opastusta. Myös työturvallisuus on mielestäni erittäin hyvällä tasolla ja sitä kehitetään jatkuvasti myös työntekijöiden aloitteista.

 

Päädyin Kemiralle kesätöihin alun perin opintoihin liittyvän harjoittelun vuoksi ja päädyinkin suorittamaan kaikki harjoittelujaksoni Kemiralla. Yllätyksenä kemianteollisuudessa on tullut se, miten pienistä asioista koko tuotantoprosessi koostuu ja miten pienetkin muutokset voivat vaikuttaa koko tuotantoprosessiin. Tärkeimpiä ominaisuuksia työssäni ovat mielestäni huolellisuus ja suunnitelmallisuus.

 

Hyvää kesää kaikille!

Ville Kiljander
Kemira Chemicals Oy:llä työskentelevä Ville Kiljander on bio- ja prosessitekniikan insinööri.

Katso myös
Kesä kemiassa -blogit | 11.06.2021

Meri Puranen: Kesäterveiset Kilpilahdesta

Kesä kemiassa -blogit | 04.06.2021

Joona Haapalainen: Kauppakorkeakoulun eväillä kesätyöhön, jossa tabuista ei vaieta

Uutiset | 11.05.2021

Kemianteollisuus on osa maailman suurinta etäTET-jaksoa marraskuussa

Blogit | 10.05.2021

Jaana Neuvonen: Palkitsemisella on voimakkaampi vaikutus kuin kontrollilla

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna