Anni Hautala: Kiinnostukseni luonnontieteisiin kasvoi TET-harjoittelussa

Kesä kemiassa -blogit | 16.06.2017

TET-harjoittelussani tapasin uusia ihmisiä ja pääsin tutustumaan kemianteollisuuden yrityksiin. Opin paljon uutta, ja sain vahvistusta aikeisiini opiskella luonnontieteitä.

Kaksi viikkoa sitten jännitin sitä, kuinka selviän työjaksostani. Nyt haluaisin mennä kaksi viikkoa taakse päin, että voisin aloittaa alusta. Kahden viikon aikana olen oppinut paljon, ja tavannut monia uusia ihmisiä. Olen myös tehnyt ja nähnyt paljon. Pääsin käymään kokouksissa, kahdella eri Kemianteollisuus ry:n jäsenyrityksen tehtaalla, juontamaan tilaisuuden, etsimään tietoja ja kirjoittamaan. Ajatukseni liittyen  vastuullisuuteen ja teollisuusalan mahdollisuuksiin heräsi.  Vastuullisuus on tärkeää kaikkialla työtä tehdessään.  Henkilövahingot halutaan pitää mahdollisimman pieninä, ja luonnonvaroja käytetään mahdollisimman kestävästi. Jokainen voi tehdä vastuullisen valinnan joka päivä, esimerkiksi sammuttaa työpisteensä valot ennen kun lähtee töistä kotiin tai olla pitämättä puhelimenlaturia kiinni pistokkeessa, jos sitä ei tarvitse.  Pienillä teoilla voi jo vaikuttaa suurempiin asioihin, sillä moni asia on riippuvainen muista tekijöistä. Teollisuusalalla on paljon mahdollisuuksia, ja siellä on myös monia mielenkiintoisia asioita.

Kahden viikon työkokemukseni Kemianteollisuus ry:llä vaikutti siihen, mitä kuvittelen, että voisin tehdä tulevaisuudessa. Esimerkiksi lyhyt matikka tuli vaihdettua pitkään. Ja se vaikuttaa jo siten, että en valitse mahdollisuuksiani pois. Olen viihtynyt Kemianteollisuus ry:llä kesätöissä, täällä on hyvä työyhteisö, ihmiset neuvovat jos kysyy apua ja jakavat omaa osaamistaan.  Myös muiden työn tekeminen on ollut mielenkiintoista seurattavaa, sillä parhaiten oppii, kun katsoo esimerkkiä muilta oman ajattelun lisäksi.

Kun olen päässyt seuraamaan jo koulutettujen ihmisten työelämää, se on näyttänyt minulle millaista työelämä voi olla, millaisia asioita voi tehdä ja mitä luma-aineiden opiskelu voi tuottaa. Kun olen keskustellut monien eri ihmisten kanssa, olen saanut varmuutta siihen, että teollisuusalalla opiskelu, mahdollisesti jopa diplomi-insinööriksi, voisi olla hyvä tulevaisuuden ammatti - onneksi sitä ei kuitenkaan vielä tarvitse päättää. Kuitenkin kahden viikon työkokemus, on saanut aikaan niin paljon luottamusta ja kiinnostusta luonnontieteitä kohtaan, että olen aika varma siitä että haluaisin opiskella niitä tulevaisuudessa. 

Lisätiedot

Anni Hautala on syksyllä lukioon suuntaava nuori, joka teki työelämään tutustumis (TET) -harjoitteluaan Kemianteollisuus ry:ssä kesäkuussa. 

Katso myös
Kesä kemiassa -blogit | 11.06.2021

Meri Puranen: Kesäterveiset Kilpilahdesta

Kesä kemiassa -blogit | 04.06.2021

Joona Haapalainen: Kauppakorkeakoulun eväillä kesätyöhön, jossa tabuista ei vaieta

Uutiset | 11.05.2021

Kemianteollisuus on osa maailman suurinta etäTET-jaksoa marraskuussa

Blogit | 10.05.2021

Jaana Neuvonen: Palkitsemisella on voimakkaampi vaikutus kuin kontrollilla

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna