Työmarkkinapalvelut

Kemianteollisuus palvelee jäsenyrityksiään monipuolisesti ja asiantuntemuksella. Järjestämme jäsenillemme koulutusta mm. lainsäädännöstä, työehtosopimuksista ja palkkausjärjestelmistä. Koulutuksia järjestetään usein yhdessä ammattiliittojen kanssa. Jäsenyrityksemme saavat päivittäispalveluna juridista neuvontaa kaikissa työsuhteisiin liittyvissä asioissa.

Koulutukset ja tilaisuudet

Kemianteollisuus ry tarjoaa asiantuntevaa ja ajantasaista koulutusta jäsenilleen. Perustiedot lainsäädännöstä ja työehtosopimuksista voi saada osallistumalla avoimille kursseille tai tilaamalla kouluttajat yritykseen puhumaan.  Yrityskohtaisissa kursseissa ohjelma ja aikataulu suunnitellaan yhdessä. Ajankohtaisista teemoista järjestetään teemaluentoja, joihin on mahdollista osallistua paikan päällä Helsingissä tai seurata webinaarina.   

Kouluttajina toimivat Kemianteollisuus ry:n työehtosopimusaloihin erikoistuneet lakimiehet ja asiantuntijat. Tapahtumat ja koulutukset ovat lähtökohtaisesti maksullisia, ja osallistumismaksut laskutetaan osallistujilta tapahtuman jälkeen.

Koulutuksia järjestetään myös yhdessä ammattiliittojen kanssa. Kemianteollisuus ry ja Ammattiliitto Pro ry ovat käyneet jo usean vuoden ajan kouluttamassa palkkausjärjestelmän soveltamista yrityksissä.

Työsuhdeasiat ja oikeudenkäynnit

Kemianteollisuuden jäsenyritykset saavat päivittäispalveluna juridista neuvontaa kaikissa työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä, kuten työaikoihin, vuosilomiin, perhevapaisiin, sairauspoissaoloihin, yt-neuvotteluihin ja työsuhteen päättämiseen liittyvissä tilanteissa sekä työehtosopimusten tulkinnassa. Mikäli paikalliset osapuolet kuitenkin päätyvät erimielisiksi työehtojen soveltamisessa, saa yritys apua erimielisyyden ratkaisussa aina sovintoneuvotteluihin ja oikeudenkäyntiin saakka.