Hyppää sisältöön
Etusivu Työelämä Työehtosopimukset

Työehtosopimukset

Kemianteollisuus ry neuvottelee 19 työehtosopimusta. Neuvottelukumppaneitamme ovat Teollisuusliitto, Sähköalojen ammattiliitto, Paperiliitto, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto, Ammattiliitto Pro ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry.

Neuvottelukierroksen jälkeen julkaisemme ensin sähköiset allekirjoituspöytäkirjat kotisivuillamme ja jäsenyritystemme henkilöstölle avoimessa KemiaExtrassa. Allekirjoituspöytäkirjoista ilmenevät palkankorotukset sekä sovitut tekstimuutokset sopimuskaudelle.

Kun varsinainen työehtosopimus on valmistunut, se korvaa allekirjoituspöytäkirjan. Allekirjoituspöytäkirja on osana työehtosopimusta.

Sopimusten noudattaminen

Kaikki Kemianteollisuus ry:n tai sen jäsenliittojen taikka yhteistyöjärjestöjen jäsenet ovat velvollisia työehtosopimuslain mukaan noudattamaan oman alansa työehtosopimusta. Työsopimuslain perusteella myös järjestäytymättömät työnantajat ovat sidottuja alansa valtakunnalliseen työehtosopimukseen.

Sopimuskauden 2023-2024/2025 painetut työehtosopimukset valmistuvat kesällä ja niistä toimitetaan postitse jäsenyritysten toimipaikoille mallikappaleet. Postituksen mukana on myös lisäkappaleiden tilausohjeet.

Seuraavien painettujen työehtosopimusten (alla, 4 kpl) maksulliset lisäkappaletilaukset verkkokaupasta.

Verkkokaupasta löytyy ajantasainen tieto siitä, milloin uudet painotuotteet ovat saatavilla.

Kyseiset työehtosopimusten lisäkappaleet ovat maksullisia (jäsenhinta 14 eur + alv, hinta ei-jäsenille 19 eur + alv).

 

Työehtosopimukset PDF-tiedostoina