Kemianteollisuuden kesätyöt 

Kesätyö on monelle nuorelle ensimmäinen konkreettinen kosketus työelämään. Kesätyössä saatujen kokemusten perusteella luodaan ensimmäiset käsitykset yrityksistä työnantajina. Yrityksille kesätöiden tarjoaminen on tilaisuus kantaa vastuunsa nuorista ja jättää itsestään positiivinen kuva.

Yhteenveto kemianalan kesätyöntekijöiden ja harjoittelijoiden ottamisesta vuonna 2021 

Yhteenvetoon 2021 on koottu: 

-Koululaisten tutustuminen teollisuuteen
-Nuorten, harjoittelijoiden ja kesätyöntekijöiden työskentely 
-Yhteenveto kemianteollisuuden työehtosopimusten nuorten, harjoittelijoiden ja kesätyöntekijöiden palkkausta koskevista määräyksistä

Teollisuusliitto: Työharjoittelijoiden ja kesätyöntekijöiden käyttäminen kemian sopimusaloilla - Pöytäkirja 12.2.2020 (pdf) 

Ylemmät toimihenkilöt: Työharjoittelijoiden ja kesätyöntekijöiden ottamisesta kemian sopimusaloilla - Pöytäkirja 12.2.2020 (pdf) 

Harjoittelijaopas

Harjoittelijaoppaaseen on koottu perustiedot  eri koulutustasoilta tulevista harjoittelijoista sekä kesätyöntekijöiden palkkaamisesta. Avaa pdf.

Nuorisotakuu

Nuorisotakuu tarkoittaa, että TE-palvelut tarjoaa nuorelle palvelua tai toimenpidettä viimeistään kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun työnhaku on alkanut. Palvelu parantaa nuoren mahdollisuuksia selviytyä työmarkkinoilla ja löytää työpaikka. Lue lisää TE-palvelut-sivulla. 

Liitteet

Liitteet 1–3: Tutustu työelämään ja tienaa -sopimukset 2020-2021

 

Vastuullinen kesäduuni 

Kemianteollisuus ry on Vastuullinen kesäduuni-kampanjan 2021 toimialapartneri.