Hyppää sisältöön

Työstä turvaa -hanke tarjoaa yrityksille väylän työllistää sotaa pakenevia ukrainalaisia

Ukrainan kriisi on koskettanut koko yhteiskuntaa ja nostanut esiin valtavan auttamishalun. Elinkeinoelämän keskusliitto EK käynnistää Työstä turvaa -hankkeen, jonka avulla on mahdollista tarjota työtä Ukrainasta sotaa paenneille ihmisille. Hanke kokoaa yrityksiä auttamaan ukrainalaisten tilapäisessä asettautumisessa ja integroitumisessa suomalaiseen työelämään.

StaffPoint-konserni pyysi EK:ta toimimaan koordinaatioroolissa, jotta yritysten auttamishalu saadaan parhaiten kanavoitua. Mukaan on saatu iso joukko suomalaisia yrityksiä. Tavoitteena on työllistää aluksi 200-400 ukrainalaista ja muuta turvapaikanhakijaa. Yritykset voivat osallistua auttamiseen tarjoamalla työpaikkoja hankkeen kautta. Hanke on avoin kaikille yrityksille.

Tässä vaiheessa halutaan yrityskumppaneilta lupaus lähteä mukaan kumppaniksi hankkeeseen auttamaan turvapaikanhakijoita ja tekemään suomalaisesta työkulttuurista kansainvälisempää. Lisäksi toivotaan, että kumppaniyritykset haluavat työllistää hankkeen aikana ja osallistua aktiivisesti onnistumistarinoiden jakamiseen sosiaalisessa mediassa.

Elinkeinoelämän keskusliiton uutinen.

Työstä turvaa -hanke