Hyppää sisältöön

”Nuoria pitäisi kannustaa matemaattis-luonnontieteelliselle alalle”

Ylen tuoreessa jutussa kemiantekniikan opiskelija Lotta Wallinmaa ja Nesteen henkilöstöjohtaja Hannele Jakosuo-Jansson toivovat, että nuoret ottavat asioista selvää urasuunnittelussaan. Diplomi-insinöörien työtilanne, palkkaus ja tulevaisuudennäkymät ovat hyvällä tasolla, mutta tämä ei näy hakeutumisessa koulutukseen.

Tekniikan akateemisten työmarkkinatutkimuksen mukaan diplomi-insinöörin keskipalkka vakituisessa työsuhteessa oli vuoden 2016 lopussa noin 5 200 euroa kuussa. Tekniikan yliopistokoulutetuista oli tuolloin työttömänä vain noin 5 prosenttia. 

Aalto-yliopistossa kemiantekniikkaa opiskeleva Lotta Wallinmaa kertoo Ylen jutussa olevansa tyytyväinen, että valitsi diplomi-insinööriopinnot kemiassa. Opiskelujen ohella hän työskentelee Orionilla. LIsäksi hän käy entisern lukionsa abi-infoissa kertomassa opiskelustaan. Wallinmaa toivookin, että luonnontieteistä kiinnostuneet ymmärtäisivät, että tarjolla on paljon hyviä uravaihtoehtoja. 

Kemianteollisuus ry:n koulutusvaliokunnan puheenjohtaja, Nesteen henkilöstöjohtaja Hannele Jakosuo-Jansson korostaa jutussa, että yritysten ja toimialan kannattaa tehdä pitkäjänteistä yhteystyötä oppilaitosten kanssa, jotta rekrytointi onnistuu jatkossakin. Hänen mukaansa nuoret ja vanhemmat tarvitsevat kannustusta matemaattis-luonnontieteelliselle alalle. Matematiikan opstusmenetelmiäkin voidaan kehittää.  

Lue koko Ylen juttu. 

Lisätietoja

Lue myös Kemianteolisuuden Anni Siltasen blogi joulukuulta 2016: Osaajia tarvitaan – älä valitse mahdollisuuksia pois