Hyppää sisältöön

Merja Vuori kirjoittaa turvallisuusosaamisesta: yritykset ja oppilaitokset mukaan

Laajassa yhteistyössä toteutetussa kemianteollisuuden turvallisuuskumppanuudessa on tavoitteena antaa nuorille ammattilaisille riittävät valmiudet työtehtäviin. Uusia yhteistyöstä kiinnostuneita yrityksiä ja oppilaitoksia etsitään jatkuvasti, kirjoittaa Kemia-lehden blogissa Kemianteollisuus ry:n turvallisuuden johtava asiantuntija Merja Vuori.

Turvallisuusosaaminen on kemianteollisuudessa osa ammattitaitoa ja tärkeää käytännön työtehtävissä. Turvallisuuskulttuurin ja -osaamisen merkitystä  nostetaan esille etenkin ammattiin johtavassa koulutuksessa, jotta nuorilla ammattilaisilla olisi riittävät valmiudet työtehtäviin. Turvallisuuskumppanuus-yhteistyö ulottuu toisen asteen koulutuksesta ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Turvallisuuskumppani -yhteistyön ovat käynnistäneet Kemianteollisuus ry, Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry, Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, Työturvallisuuskeskus ja Opetushallitus. Hankkeen toteutuksessa ovat mukana myös opiskelijajärjestöt SAKKI ry ja OSKU ry. Kemianteollisuudessa hanke on osa Responsible Care -ohjelmaa.

Kemia-lehden blogissa Kemianteollisuus ry:n Merja Vuori kannustaa sekä yrityksiä että oppilaitoksia tulemaan mukaan Turvallisuuskumppani-yhteistyöhön. Siinä on yrityksille monia hyötyjä. Hyviä turvallisuuskäytäntöjä ja yhteisiä työkaluja jaetaan oppilaitosten ja yritysten välillä aktiivisesti. Yhteiset workshopit ovat jo tuottaneet useita ehdotuksia turvallisuuden kehittämiseen. Työturvallisuuskeskuksessa on yhteistyössä oppilaitosten kanssa kehitetty oppilaitosten turvallisuuskulttuurin ja toimintatapojen itsearviointimalli.

Merja Vuori korostaa blogissaan, että mukaan turvallisuuskumppanuuteen pääsee yhä. Mukaan haetaan yhteistyöstä kiinnostuneita oppilaitoksia, ammattikorkeakouluja ja yliopistoja, samoin kuin turvallisuusosaamisen kehittämisestä kiinnostuneita yrityksiä. 

Lue Merja Vuoren blogikirjoitus Kemia-lehdessä. 

 

Merja Vuori

Johtava asiantuntija, Turvallisuus