Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden uusi kemiavisa julkaistiin Osaamisfoorumissa – testaa tietämykseksi ja pelaa tästä uutta visaa!

Kemianteollisuuden uusi kemiavisa julkaistiin Osaamisfoorumin yhteydessä tiistaina 11.10. Kemiavisalla haluamme kannustaa kaikkia kemiasta kiinnostuneita testaamaan tietämystään ja samalla oppimaan maailman luovimmasta alasta!

Tunnistatko alkuaineet? Tiedätkö niiden käyttökohteet? Onko hiilessä dna:ta? Miksi Lego-palikat on valmistettu ABS-muovista? Tällaisiin kysymyksiin pääset vastaamaan alla olevassa visassa, johon on arvottu jokaiselle vastaajalle erikseen kymmenen kysymystä.

– Kemiaa on kaikkialla ympärillämme. Sen lisäksi, että kemian osaaminen on meidän alallemme elintärkeää, voi oppiminen olla myös hauskaa. Kemiavisaa pelataan omalla älylaitteella, joten omaa tietämystään voi testata milloin ja missä tahansa ja opettajat voivat myös peluuttaa visaa helposti oppitunneilla. Pelin tehtävänä on herätellä ajattelemaan, miten mielenkiintoista kemia on ja miten monipuolisia mahdollisuuksia alalta löytyy, sanoo osaamisen ja vetovoiman asiantuntija Hanna Hyyryläinen Kemianteollisuus ry:stä.

Hyyryläinen muistuttaa, että kemianteollisuuden ala tarjoaa merkityksellisiä ja monipuolisia työtehtäviä. Kemianteollisuudessa kehitetään jatkuvasti ratkaisuja, joilla vastataan maailman suurimpiin kysymyksiin, kuten ilmastonmuutoksen torjuntaan. Puhdas vesi, uusiutuva polttoaine ja lääkkeet ovat kaikki kemiaa.

 

Näin peli toimii

Pelissä pisteitä saa sekä oikeista vastauksista että nopeudesta. Huomioithan, että pelikello ei kulje silloin, kun ruudussa näkyy oikea vastaus ja selite kysymyksille, eli vaikka lukisit pidempään oikeaa vastausta ja selitystä, et menetä pisteitä.

irjoita nimimerkkisi ja valitse oppilaitoksesi tai valitse muu, jos et kuulu alasvetovalikon tarjoamiin vaihtoehtoihin.

Kun olet vastannut kaikkiin kysymyksiin, näet pistemääräsi ja sijoituksesi oppilaitoksesi sisäisessä rankingissa. Voit myös jakaa kemiavisaa eteenpäin somekanavissa pelin lopussa esiin tulevista somejakopainikkeista.

Voit pelata peliä useita kertoja. Iloisia ja opettavaisia pelihetkiä kemiavisan parissa!

Kemiavisa