Hyvää naistenpäivää!
Monella vaikuttajanaisella on tieteellinen tausta kemiassa.
Kansainvälistä naistenpäivää on vietetty 1900-luvun alusta lähtien. Naistenpäivänä juhlistetaan naisten sosiaalisia, poliittisia ja taloudellisia saavutuksia ja samalla nostetaan esiin teemoja, joissa edistystä edelleen tarvitaan. YK teki päivästä virallisen vuonna 1975.
Marie Curiella on ainutlaatuinen asema tieteen historiassa. Hän löysi miehensä Pierre Curien kanssa kaksi alkuainetta, poloniumin ja radiumin. He saivat yhteisesti fysiikan Nobel-palkinnon vuonna 1903 radioaktiivisuuden tutkimuksesta. Marie Curie palkittiin kemian Nobel-palkinnolla vuonna 1911. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Curie omistautui röntgenkuvausmenetelmien kehittämiseen.
Saksan liittokansleri Angela Merkel väitteli tohtoriksi kvanttikemiasta Leipzigin yliopistolla. Merkelin aviomies Joachim Sauer toimii Berliinin Humboldt-yliopiston teoreettisen kemian professorina.
Mediayhtiö Sanoma Oyj:n toimitusjohtaja Susan Duinhoven on väitellyt tohtoriksi fysikaalisesta kemiasta Wageningenin yliopistossa Hollannissa.
Suomalaisen kuitukankaita valmistavan Suominen Oyj:n toimitusjohtaja Nina Kopola on tekniikan lisensiaatti orgaanisesta kemiasta Åbo Akademista.
Myös Paulig Groupin toimitusjohtaja Jaana Tuominen on valmistunut kemiantekniikasta Åbo Akademista.
Suomen kemianteollisuuden henkilöstöstä noin 35 % on naisia ja 65 % miehiä. Toimihenkilöpuolella naisia ja miehiä on lähes yhtä paljon. Kemianteollisuuden henkilöstömäärä on säilynyt runsaassa 34 000 henkilössä.