Tohtori Jaakko Koivistolle Gustaf Kompan palkinto Suomen parhaasta kemian alan väitöskirjasta

Uutiset | 30.11.2017

Suomalaisten kemistien seura (SKS) on jakanut Gustaf Kompan palkinnon parhaasta Suomessa vuoden 2016 aikana julkaistusta kemian alan väitöskirjasta filosofian tohtori Jaakko Koivistolle. Gustaf Komppa (1867–1949) on yksi Suomen arvostetuimmista kemisteistä. Hänen muistonsa kunnioittamiseksi ja Suomen kemian tutkimuksen edistämiseksi palkitaan vuosittain enintään kaksi henkilöä parhaista Suomen korkeakouluissa tarkastetuista väitöskirjoista. 

Jaakko Koiviston Jyväskylän yliopistolla vuonna 2016 julkaistu väitöskirja “Electronic and vibrational spectroscopic studies of gold-nanoclusters” käsitteli ligandisuojattujen kultananoklusterien spektroskopiaa. Työssä selvitettiin ligandikerroksen rakennetta ja emäs- happo-ominaisuuksia sekä klusterien elektronista rakennetta. Tutkimus tehtiin kansainvälisessä yhteistyössä  yhdysvaltalaisten ja  japanilaisten sekä Jyväskylän yliopiston nanotiedekeskuksen laskennallisen kemian tutkijoiden ja synteetikkojen kanssa.

Lue uutinen Jyväskylän yliopiston kotisivulla. 

Katso myös
Tiedotteet | 13.12.2021

Kemianteollisuudelta vahva tuki valtion TKI-työryhmän esitykselle – "On hienoa huomata, että asian tärkeys nyt tiedostetaan ja järki voittaa”

Tiedotteet | 03.12.2021

Kemianteollisuuden selvitys: ilmastotavoitteet uhattuna, jos valtio ei panosta nyt TKI-rahoitukseen – Suomi on jäänyt selvästi verrokkimaista, ja todellinen pudotus uhkaa jo vuonna 2023

Uutiset | 01.12.2021

Kutsu: Kemianteollisuuden TKI-selvityksen mukaan Suomi on jäänyt pahasti jälkeen verrokkimaista, ilmastotavoitteet uhattuna - 3.12.2021 klo 9

Uutiset | 16.11.2021

Kemianteollisuuden innovaatiopalkinnon palkintosummaa nostettu — haku on nyt auki