Opiskelijatutkimus: Neste ja Orion korkealla ihannetyönantajien listoilla

Uutiset | 18.05.2021

Tuoreessa opiskelijatutkimuksessa yli 14 000 korkeakouluopiskelijaa kertoi työnantajamielikuvistaan ja siitä, mitä työssään arvostavat. Monipuoliset työtehtävät oli edelleen tärkein työnantajan ominaisuus. Aktiivisuus kestävässä kehityksessä on myös opiskelijoille hyvin tärkeä. Ihannetyönantajien listalla kärkipaikoille kohosivat kemianteollisuuden yritykset Neste ja Orion.

Universum Communications -yhtiön toteuttamassa laajassa opiskelijatutkimuksessa käy ilmi, että opiskelijat arvostavat työnantajia, jotka pystyvät tarjoamaan monipuolisia työtehtäviä ja ovat aktiivisia toimijoita kestävässä kehityksessä.  Koronapandemia on vaikuttanut tähänkin: kansainvälisyys ja yrityksen maine painavat nyt vähemmän kuin monipuoliset työtehtävät ja kestävä kehitys. Oppimisen nopeus korostuu: opiskelijoiden mielestä tulevaisuudessa menestyminen edellyttää, että oppii nopeammin kuin mitä muutos ympärillä on.

Laajassa tutkimuksessa listataan myös opiskelijoiden ihannetyönantajia. Tätä kysyttiin opintoalan mukaan. Tekniikan alan opiskelijoiden ykkönen oli Kone, ja Neste nousi toiselle sijalle.  Luonnontieteiden opiskelijoiden Top 3 oli järjestyksessä Luonnonvarakeskus, Suomen Ympäristökeskus ja Orion. 

Lue lisää Universum Communicationsin kotisivulla. 

Katso myös
Blogit | 03.06.2021

Auli Piiparinen: Ammatillisesta koulutuksesta kannattaa olla ylpeä

Uutiset | 27.05.2021

Kemianteollisuuden osaamiskartoitus ammatillisesta koulutuksesta: perusta tarvitaan opinnoista, oppiminen jatkuu työssä

Blogit | 24.05.2021

Anni Siltanen: Vastakkainasettelun aika on ohi – tarvitsemme sekä matikkaa että kieliä

Tiedotteet | 08.04.2021

Ilmasto pelastuu osaamisella − Kuusi hiilineutraaliuteen tarvittavaa strategista kyvykkyyttä ja menestyksen tekijää kemianteollisuudessa

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna