Hyppää sisältöön

Opiskelijatutkimus: Neste ja Orion korkealla ihannetyönantajien listoilla

Tuoreessa opiskelijatutkimuksessa yli 14 000 korkeakouluopiskelijaa kertoi työnantajamielikuvistaan ja siitä, mitä työssään arvostavat. Monipuoliset työtehtävät oli edelleen tärkein työnantajan ominaisuus. Aktiivisuus kestävässä kehityksessä on myös opiskelijoille hyvin tärkeä. Ihannetyönantajien listalla kärkipaikoille kohosivat kemianteollisuuden yritykset Neste ja Orion.

Universum Communications -yhtiön toteuttamassa laajassa opiskelijatutkimuksessa käy ilmi, että opiskelijat arvostavat työnantajia, jotka pystyvät tarjoamaan monipuolisia työtehtäviä ja ovat aktiivisia toimijoita kestävässä kehityksessä.  Koronapandemia on vaikuttanut tähänkin: kansainvälisyys ja yrityksen maine painavat nyt vähemmän kuin monipuoliset työtehtävät ja kestävä kehitys. Oppimisen nopeus korostuu: opiskelijoiden mielestä tulevaisuudessa menestyminen edellyttää, että oppii nopeammin kuin mitä muutos ympärillä on.

Laajassa tutkimuksessa listataan myös opiskelijoiden ihannetyönantajia. Tätä kysyttiin opintoalan mukaan. Tekniikan alan opiskelijoiden ykkönen oli Kone, ja Neste nousi toiselle sijalle.  Luonnontieteiden opiskelijoiden Top 3 oli järjestyksessä Luonnonvarakeskus, Suomen Ympäristökeskus ja Orion. 

Lue lisää Universum Communicationsin kotisivulla.